https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Iz Lendave bodo odpeljali tovarno metanola

10.08.2017 ob 9:50  

Lendavsko tovarno metanola bodo demontirali in odpeljali iz Lendave.  

Naj spomnimo, da je delež Nafte Petrochem v stečaju v družbah Metanol, Rezervoarji in Industrijske storitve, za 5,6 milijona evrov kupila kalifornijska družba United States Methanol Corporation. 

Direktor kalifornijske družbe Brad G. Gunn je v takratni izjavi namignil, da v Lendavo ni prišel zato, da bi opremo odpeljal in prodal, temveč, da bo proizvodnja v Lendavi ostala. A kot kaže, do tega ni prišlo.

Kot poroča spletni portal pomurje.si, je zdaj znano, da bodo tovarno razstavili in jo odpeljali iz Lendave. Demontažo pa bosta opravili dve češki družbi, ki naj bi bili kapitalsko povezani s finančno naložbeno skupino KKCG, ki stoji za nakupom tovarne metanola.

Po svetu naj bi skupina KKCG v desetih državah upravljala premoženje vredno 1,6 milijarde evrov in zaposlovala 2500 ljudi.

Foto: Arhiv Pomurec.com

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.08.2017 ob 19:25 žnj gost

      Pa te dajte gor sliko tovarne metanola ne pa formalina

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.08.2017 ob 21:27 gospodarska rast gost

        če jo ne vedo v Lendavi - Sloveniji rabiti jo pač odpeljejo drugam , glavno da imamo mi cmerara pa barbiko !

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.08.2017 ob 23:17 xy gost

      SEREC je kriv,zdaj je pa v debeloj senci v Pomursk mlekarnaj.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.