https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOŠARKA

Danes pomurski košarkarski FINAL 4; vsi klubi ciljajo na naslov prvaka

Ljutomer  

Danes bo v dvorani ŠIC v Ljutomeru sklepno dejanje letošnje Pomurske košarkarske lige. Pred zaključnim turnirjem četverice smo pokukali v vse štiri tabore ter jih povprašali o njihovem zadovoljstvu in pričakovanji. Prav vsi klubi računajo na osvojitev naslova.

Najprej smo klube povprašali, kako so zadovoljni z dosedanjim potekom sezone …

"Letošnja sezona je bila ena težjih. O udeležencih na finalnem turnirju se je odločalo šele v zadnjem krogu. Naša igra je tekom sezone precej nihala, posledica tega so tudi trije porazi. Je pa res, da smo večino tekem odigrali v nepopolni postavi. Kljub temu smo sezono končali na prvem mestu, zato smo z njo več kot zadovoljni," pravi Rok Vogrinčič iz KD Sobote.

"S sezono doslej smo zelo zadovoljni, saj smo dosegli zastavljeni cilj," pravi Tomaž Črnjavič iz PŠK Ljutomer 1.

"S sezono smo zadovoljni. Že pred začetkom smo vedeli, da bo zaradi večjega števila ekip v ligi – devet, boj za zaključni turnir potekal vse do zadnjega kroga. Cilj sezone je bil uvrstitev na finalni turnir najboljših štirih, tako, da smo letošnje cilje nekako že dosegli, kar pa ne pomeni, da se jih ne da še izboljšati," pravi Blaž Frangež iz PŠK Ljutomer 2.

"Glede na to, da je naša ekipa enaka kot v lanski sezoni, katera je bila naša krstna v PKL, je letošnji rezultat v primerjavi z lanskim fantastičen! Namreč lani smo bili brez konkurence na zadnjem mestu. Pred letošnjo sezono smo se zato odločili, da bo naš cilj v konkurenci devetih  ekip realno nekje šesto mesto, vse kar bi bilo boljše, pa je že neverjetno. In zgleda, da nam je z delom in dobro moštveno klimo uspelo narediti nekaj neverjetnega," pravi Mitja Vernik iz Palome Sladki Vrh.

Naše drugo vprašanje je bilo, kakšna pričakovanja imajo klubi od zaključnega turnirja …

"Na zaključnem turnirju pričakujemo trd boj na vsaki tekmi. V vsako tekmo bomo šli stoodstotno in storili vse, da ponovno osvojimo naslov prvaka lige," pravi Vogrinčič iz KD Sobote.

"Da pokažemo dobro igro in posledično osvojimo naslov prvaka PKL," pravi Črnjavič iz PŠK Ljutomer 1.

"Finalni turnir poteka v Ljutomeru. Jasno je, da si želimo, da se v finalu pomerimo s starejšimi kolegi (PŠK 1). Letos smo bili že dvakrat boljši od njih, mogoče nam bo uspelo še tretjič. Dejstvo pa je, da bo na zaključnem turnirju odločala dnevna forma," pravi Frangež iz PŠK Ljutomer 2.

"Glede rezultata dejansko nimamo pričakovanj. Naša klapa bo iz Ljutomera odšla z dvignjenimi glavami, ker tega nismo niti malo pričakovali. Ne vidim razloga, da bi bili razočarani, če bomo dali vse od sebe! Pričakujemo pa težke tekme in veselo druženje po koncu turnirja. Po mojem mnenju se bodo vse ekipe sprostile, saj bila sezona dolga in naporna, in tako je tudi prav!" pravi Vernik iz Palome Sladki Vrh.

Kot tretje nas je zanimalo, če so se klubi na zaključni turnir kaj posebej pripravljali …

"Na turnir prihajamo v polni postavi, posebnih priprav na zaključni turnir pa nismo imeli. Kvaliteta je še vedno nekoliko na naši strani in mislim, da če razvijemo našo igro, nas bo zelo težko premagati," pravi Vogrinčič iz KD Sobote.

"Imeli smo skupne treninge, na katerih smo uigravali različne akcije," pravi Črnjavič iz PŠK Ljutomer 1.

"Nekoliko smo povečali interval treningov. Več je bilo tako imenovanih šut treningov. Upajmo, da se bo kaj obrestovalo," pravi Frangež iz PŠK Ljutomer 2.

"Niti ne! Ker dejansko je stil življenja takšen, da nam čas ne dopušča, da bi se večkrat dobili in trenirali. To ni več mogoče, če se že čas za kakšno pijačo težko najde čas," pravi Vernik iz Palome Sladki Vrh.


Za konec smo naše sogovornike zaprosili še, če lahko napovejo končni vrstni red …

"O končnem vrstnem redu je težko govoriti, saj so vse štiri ekipe zelo enakovredne. Veliko bo odvisno od dnevne forme in kondicijske pripravljenosti posamezne ekipe. Predvidevamo, da bo končni vrstni red KD Sobota, PŠK 1, PŠK 2 in Paloma Sladki Vrh," pravi o vrstnem redu Vogrinčič iz KD Sobote.

"Prvo mesto PŠK Ljutomer 1, drugo mesto KD Sobota, tretje mesto PŠK Ljutomer 2 in četrto mesto Paloma Sladki Vrh," je napoved Črnjaviča iz PŠK Ljutomer 1.

"Upam, da bomo Prleki odločali o najvišjih mestih. Če nam ne uspe mlajšim, upam, da uspe starejšim kolegom. Prvo mesto PŠK Ljutomer 2, drugo mesto PŠK Ljutomer 1, tretje mesto Paloma Sladki Vrh in četrto mesto KD Sobota," napoveduje Frangež iz PŠK Ljutomer 2.

"To je dokaj nehvaležno vprašanje, na katerega težko odgovorim. Turnir je v Ljutomeru, kar je prednost za obe domači ekipi, medtem ko kvalitete KD Sobote niso bile nikoli sporne. Na drugi strani pa imamo mi v svojih vrstah najboljšega igralca rednega dela, smo prvič na zaključnem turnirju in smo neobremenjeni. Ne bi bilo prav, da ne napovem naše zmage, ker to ne bi bilo hvaležno do mojih igralcev. Prav zaradi tega napovedujem našo zmago. Drugi bodo KD Sobota, tretji PŠK Ljutomer 1 in četrti PŠK Ljutomer 2," je napoved Vernika iz Palome Sladki Vrh.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.