https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Puranji Čunder že drugo leto zapored osvojil Pomursko A ligo pandolo

14.08.2017 ob 11:00  

V organizaciji Mladinsko športnega društva Prekmurski pandolaši se je v Strehovcih zaključila že sedma pomurska pandolo liga, v sklopu katere so bili letos odigrani štirje turnirji; v Murski Soboti, Fokovcih, turnir za Štorkljino gnezdo na Gornji Bistrici, ki je veljal tudi za točke državnega prvenstva ter finalni turnir v Strehovcih.

Tekmovalo je 42 pandolašic in pandolašev v trinajstih ekipah. Z osvojenima dvema prvima in enim drugim mestom, pa so si Puranji Čunder iz Murske Sobote že pred zadnjim turnirjem zagotovili prvo mesto in še enkrat potrdili lanskoletno uvrstitev. Vseeno pa so obiskovalci v Strehovcih videli napet boj za končno 2. mesto med Društvom alternativne mladine iz Bistrice in Prejkmurcev iz Murske Sobote, ki so ga dobili slednji. Mladinsko društvo Strehovci pa so z odlično obrambo Blaža Felbarja v zadnji tekmi prišli do pomembnih točk in na četrtem mestu končne lestvice prehiteli ekipo sester Bači.

Med posamezniki pa je Aleš Klajžar tudi na zadnjem turnirju, z doseženimi 404 macami, potrdil primat najučinkovitejšega napadalca lige, izkazal pa se je tudi s tremi obrambami in se na prvem mestu najučinkovitejših obrambnih pandolašev pridružil Martinu Stražarju. S po dvema uspešnima izbitima bazama vodilnega Jana Bošnjaka in najbližjega zasledovalca Andreja Kelenca, na lestvici izbijalcev ni prišlo do sprememb.

Prekmurske pandolaše letos čakajo še trije turnirji za točke državnega prvenstva, ki bodo odigrani v Ljubljani, Kopru in Strunjanu. 

KONČNA RAZVRSTITEV POMURSKA A LIGE PANDOLO 2017:

1.  Puranji Čunder       50

2.  Prejkmurci   42

3.  D.A.M.B.       37

4.  MD Strehovci          17

5.  Bači Evolution         15

6.   Mazza La Panda     9

7.   Prekmurski Pandolaši       8

8.   Panda La Mazza     5

8.   C.I. Pola        5

10.  BMV Topicano        4

11.  Stara Kortina           3

11.  Absolutne Vevrce  3

13.  Breka Fest     2

LESTVICA NAJUČINKOVITEJŠIH NAPADALCEV LIGE:

1.  Aleš Klajžar  1244 mace

2.  Jan Bošnjak  653

3.  Andrej Kelenc     644


Več fotografij v spodnji galeriji ...


LESTVICA NAJUČINKOVITEJŠIH OBRAMBNIH PANDOLAŠEV:

1.   Aleš Klajžar in Martin Stražar  3 uspešne obrambe

2.   Miran Lackovič, Matjaž Derin in Luciano Damijanovič   2

LESTVICA NAJUČINKOVITEJŠIH IZBIJALCEV LIGE:

1.  Jan Bošnjak 10 uspešnih izbijanj

2.  Andrej Kelenc   8

3.  Aleš Klajžar  7

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.