https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Tek Močvirski tulipan v Veliki Polani

Velika Polana, 17.04.2011 ob 9:16  

V Veliki Polani se je včeraj odvijal sedmi Tek močvirski tulipan, kateri je kljub spremenljivemu vremenu priteglil lepo število udeležencev. Zmagovalec Boris Kaučič je za štirinajst sekund izboljšal rekordni dosežek, med ženskami je bila znova najhitrejša Tjaša Hujs.

Na tradicionalnem Teku močvirski tulipan se je zbralo okrog 60 tekačev, pohodnikov in kolesarjev. S 4,2-kilometersko progo je z doslej najhitrejšim časom opravil Boris Kaučič (14:35), tudi drugi Dušan Fister se je za pet sekund spustil pod lanskoletnim rekordom (14:45), tretji pa je bil Dušan Fister (15:20). Med ženskimi predstavnicami je znova zmagala Tjaša Hujs, ki pa glede na lani izboljšala svoj čas za pet sekund (16:56), kar je v absolutni konkurenci zadoščalo za šesto mesto, druga je bila Tjaša Sajko (19:46) in tretja Katja Uide (19:49).

Omenimo še, da je bil najstarejši tekač Janez Žalig, ki je v absolutni konkurenci zasedel dvaindvajseto mesto (22:39), najmlajšivi tekmovalki, ki obiskujete še razredno stopnjo v osnovni šoli, pa sta bili Kristina Horvat in Lea Šimonka (26:13), kar je zadostovalo za šestindvajseto mesto. Po samem teku je sledilo druženje ob pecivu in tabornem ognju.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.