https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

FOTO: Odbojkarski tabor v Lendavo privabil mlade športnike

Lendava, 22.8.2017  

OK Lendava je lansko leto prvič izvedel odbojkarski tabor, ki je bil obiskan nad pričakovanji, zato so se odločili s taborom nadaljevati in ga izvajati tradicionalno. Kot pravijo organizatorji tabora, bodo tabor v prihodnje vsebinsko in strokovno nadgrajevali, povabili ugledne predavatelje iz področja odbojke, fitnesa, športne psihologije, prehrane in drugih področij za uspešen razvoj odbojke v Lendavi.

Volleyball camp Lendava se je odvijal med 14. in 18. avgustom, udeležilo se ga je več kot 35 otrok. Na taboru so sodelovali otroci iz območje UE Lendava, Maribora in Hrvaške, za razliko od lani pa se je prijavilo tudi nekaj fantov. Kot pravijo organizatorji, na dogodkih vedno poskušajo vključiti domače javne zavode, s katerim uspešno sodelujejo. Tabor je podprla Občina Lendava, so pa v povezavi z najemom prostorov in prehrane sodelovali z Dvojezično srednjo šolo Lendava in Vrtcem Lendava.

Tabor je bil razdeljen na tri sklope, in sicer jutranjo animacijo z gibalno didaktičnimi vajami, kjer so se udeleženci spoznavali, družili, izvajali teambuilding in spoznavali osnove odbojke. Sledil je triurni športni del, kjer so igrali odbojko, se igrali z žogo, izvajali kondicijske treninge in vaje za razvoj motoričnih sposobnosti. Popoldan po kosilu je sledil še tretji sklop, in sicer animajica s kopanjem in odbojko na mivki ob bazenu na letnem kopališču Lendava.

Tabor je ob pomoči domačih članskih igralk vodil trener OK Lendava Spasoje Todorović. Zadnji dan tabora sta predsendik Sven Sarjaš in trener Spasoje Todorović, udeležencem razdelila spominska priznanja in spominske majice. Kot pravijo organizatorji, je namen tabora povezovati ljubitelje odbojke, obenem pa otrokom prikazati lepoto tega športa. Odbojka je ekipni šport, kar pomeni, da se otroci naučijo biti del skupine, naučijo se delitve nalog, in zavedanja, da so lahko uspešni, če se povezujejo, prevzemajo odgovornost in si pomagajo.

Da so dekleta uživala, se je videlo na njihovih nasmejanih obrazih, s tem pa je bil cilj tabora tudi dosežen. Želeli so jim omogočiti druženje brez tega, da bi čutili potrebo po televiziji in telefonih in to jim je tudi uspelo. Kot pravi predsednik društva OK lendava Sven Sarjaš, je ponosen tudi na to, da so njihove starejše igralke prevzele odgovornost in skrbno bdele nad mlajšimi, saj je ravno to tisto, kar odlikuje dobre ekipe, povezanost, prevzemanje odgovornosti in čut biti del nečesa skupnega.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.