https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOŠARKA

FOTO: Prleki premagali soboške košarkarje in postali pomurski prvaki

Ljutomer, 17.4.2011  

Minulo soboto je v Ljutomeru v športni dvorani ŠIC potekal finalni turnir najboljših štirih ekip rednega dela Bioplin Gjerkeš Pomurske košarkarske lige (PKL) 2010/2011. Prvaki so postali igralci prve ljutomerske ekipe PŠK Ljutomer 1, ki so v napetem finalu ugnali ekipo KD Sobota z rezultatom 68:66. Tretje mesto je osvojila ekipa KK Paloma Sladki Vrh, ki je na tekmi za tretje mesto premagala ekipo PŠK Ljutomer 2.

V prvi tekmi najboljše četverice, med ekipama KD Sobota in PŠK Ljutomer 2, so slavili KD Sobota, v drugi tekmi med PŠK Ljutomer 1 in KK Paloma Sladki Vrh pa PŠK Ljutomer 1.

Tekme:

KD Sobota : PŠK Ljutomer 2 68:59
PŠK Ljutomer 1 : KK Paloma Sladki Vrh 75:62

Za 3. mesto:
PŠK Ljutomer 2 : KK Paloma Sladki Vrh 60:68

Finale:
PŠK Ljutomer 1 : KD Sobota: 68:66

 

Publiko zabavali Šentviški Fanatiki

Pred finalom je bila izvedena predstavlitev igralcev obeh ekip, pevka pa je odpela slovensko himno in finale se je lahko začelo. Med odmorom finalne tekme so svoje vragolije pod in nad košarkarskimi obroči prikazali Šentviški Fanatiki, po koncu tekme pa je sledila slavnostna podelitev medalj in pokalov, ki jih je podelila županja občine Ljutomer mag. Olga Karba.

Najkoristnejši igralec finalnega turnirja je postal Matevž Domajnko iz vrst zmagovalne ekipe PŠK ljutomer 1, nagrado za naj strelca lige je prejel Luka Cehnar iz ekipe KK Paloma Sladki Vrh, nagrado za Fairplay pa ekipi KK Sveta Ana in KK SE Kerčmar Gornji Petrovci.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.