https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Ocean Orchids namerava širiti rastlinjake

24.08.2017 ob 7:05  

Podjetje Ocean Orchids je dalo pobudo za širitev rastlinjakov na območju zunaj lokacijskega načrta. Zaradi tega bo tudi prevzelo stroške izdelave sprememb in dopolnitev, dobrovniška občina pa je objavila sklep, da se začnejo postopki za spremembo in dopolnitev lokacijskega načrta za kmetijsko-poslovno cono v Dobrovniku.


Gre za dve parceli, ki skupaj merita dobrih pet hektarjev, ležita pa za sedanjimi rastlinjaki v smeri Dobrovnika ter mejita na piščančjo farmo in bioplinarno. Obe parceli sta v večinski lasti podjetja Nograd in sta bili v preteklosti del skupne parcele, ki je merila 16 hektarjev. Lastnik Nograda, Drago Novak, je povedal, da ne bodo nasprotovali, saj je bilo to območje že na začetku načrtovanja in urejanja kmetijsko-poslovne cone namenjeno postavitvi rastlinjakov. 

Foto: radioprvi.rtvslo.si

13. julija je Agencija za okolje (Arso) izdala sklep podjetju Eko Gea kot najemniku bioplinarne v stečajnem postopku  podjetja Bioplin Gjerkeš, ki se nanaša na izločitev parcele št. 8373 k. o. Dobrovnik, ki je v lasti dobrovniške občine in je bila skupaj z drugimi navedena med parcelami ob izdaji okoljevarstvenega dovoljenja za delovanje naprave. To je bilo prvič izdano leta 2013, zdajšnja zmogljivost bioplinarne pa je predelava 154 ton vhodnih surovin na dan, od tega 57,5 tone živalskih odpadkov. Svojo vlogo je najemnik utemeljil z ugotovitvijo, da na tej parceli ni nobenega nepremičnega tehnološkega dela naprave. 

Po parceli poteka jarek ob katerem je tudi toplovod, ki je bil položen prav z namenom odvajanja odvečne toplote iz bioplinarne in njeno uporabo za rastlinjake, zato je na omenjeni parceli vpisana tudi služnost podjetja Ocean Orchids, in sicer za potrebe gradnje, obratovanja, vzdrževanja in nadzora toplovoda. Jarek je tu že od nekdaj, saj so ga uredili za odvajanje vode z nekoč kmetijskih zemljišč. Pozneje so ga ohranili, saj naj bi ga uporabljali za odvajanje padavinske vode z območja bioplinarne. Ob njegovem iztoku v širši obcestni jarek izpuščajo tudi izrabljeno geotermalno vodo, ki jo uporabljajo za ogrevanje rastlinjakov, poroča Pomurje.si.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.08.2017 ob 11:21 gost

      Jebite rastlinjake, šefovi vij raj spodobne plače DAJTE, ka narod ,vaš zaposleni ne bo "jokal"na piknikih!!!!

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.08.2017 ob 23:12 Limeta gost

      Na srečo imamo že drugo leto zapored rast prodaje. Zato se jih veliko širi in se izvajajo večje investicije. Tudi tujci so pričeli več vlagati v Slovenijo. Zato bodimo srečni, ker se investira v nova delovna mesta. Ful me pa razjezi, ko neki nevladniki in podobna navlaka nasprotuje novim investicijam, ki bi v določenem okolju prinesla nova delovna mesta in kruh nekaj sto družinam.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.08.2017 ob 14:25 gost

      Ce ze gledajo po crki zakona to Magno, me zanimle, ce so vse firme ki ze stojijo tako ekolosko razvite, kot bo to imela Magna. Zdaj pri teh pozarih se je lepo videlo, da ni bilo nic od nic. Te organizacije bi trebalo poslat na te firme in naj tam ugotavljajo nepravilnosti in Magna bo vse imela vrhunsko opremo, gorele pa so fabrike, ki niso imele niti 24ur fizicnega varovanja.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.08.2017 ob 15:08 honolulubebe gost

      Komot se "nevladniki" lahko pritožijo in to je tudi njihova naloga! Krivi so uradniki, ki bi lahko to pritožbo obravnavali in rešili v enem dnevu, samo oni rajši čakajo, da pridejo penzionisti v LJ keri se bojijo za svoje penzije in namesto da bi šli k Ehjavcu, grejo cvilit k njim... Glede Dobrovnika pa rajši ne bom komentiral, ker mam strupen jezik pa me bodo prej zaprli....

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2017 ob 8:40 Marmur gost

        Kaj slepo poslušaš nekatere, ki trdijo, da je pritožbo možno rešiti v enem dnevu? Saj ne morejo kar na pamet skleniti, da je pritožba (ne)temeljena! Potreben je postopek (pridobivanje mnenj oz. soglasij različnih dejavnikov), ki lahko traja do 2 meseca!

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.08.2017 ob 21:00 gost

      Tako je zgornji, naša vlada, agencije in podobne pizdarije so za v.... m....!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.