https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Jajčevci - zdravi, okusni in brez kalorij

26.08.2017 ob 7:30  

Iščete hrano, ki ima malo kalorij in je zdrava? Jajčevci so prava izbira. Rastejo v različnih oblikah in barvah - od belega do vijoličnega odtenka. Ne glede na njihovo obliko ali barvo vsebujejo veliko koristnih hranil in fitokemičnih spojin, zaradi česar spadajo med najpomembnejša živila.


Jajčevec je zelenjava, ki ima visoko vsebnost vode, kar do 89%. Gre za lahko zelenjavo, ki pomaga pri hujšanju in izboljša zdravje. Vsebuje veliko snovi, ki spodbujajo imunost, boljšo prebavo in hujšanje. Vsebuje beljakovine, ogljikove hidrate, vlakna, kalcij, kalij, železo, magnezij, fosfor, natrij, mangan, vitamin A, B, C, K in beta-karoten.

Foto: organicfacts.net

Jajčevec raste do dolžine 50-190 cm. Za rast rabi veliko svetlobe in toplote. Barva jajčevca je najpogosteje temno vijolična.

Odličen je za ljudi, ki imajo težave z ledvičnimi kamni in težave z uriniranjem. Ugodno vpliva tudi na srce in možgane. Poleti nudi veliko hidracije telesu in odlično deluje na vašo kožo. Prav tako zmanjša raven holesterola v krvi, kar močno pomaga srcu. Ne vsebuje niti grama maščobe in je odličen za vsako prehrano. Ima velik učinek na izgubo telesne teže, zaradi nizkih kalorij pa ne bo škodil vaši liniji. Lahko ga skuhate, popečete na žaru ali iz njih naredite juho. Izogibajte se ocvrtim jajčevcem, saj tako izgubijo večino mineralov in vitaminov.

Foto: taste.com.au

Vpliv na zdravje

- podpira imunski sistem

- deluje protivnetno

- preprečuje raka

- ščiti celice pred prostimi radikali

- pomaga pri prebavi

- znižuje visok holesterol v krvi

- ohranja zdravo kožo

- čisti in spodbuja delovanje jeter

- čisti kri

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.