https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

FOTO: Tudi Prekmurce navdušil madžarski zmagovalec X-Faktorja

27.08.2017 ob 10:00  

Madžarska narodna somoupravna skupnost občine Moravske Toplice je v petek organizirala koncert preko projektov iz Madžarske. Na koncertu je nastopil madžarski zmagovalec X-Faktor-ja  Csaba Vastag. Za dobro vzdušje je poskrbela tudi domača predskupina The Moon Lions.

Avtor: Klaudia Abraham

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.08.2017 ob 10:40 Vgri gost

      Viš, tudi Murska Sobota z okolico postaja vedno bolj odprta do Madžarov, se vračate h koreninam :) Tanjer, Labda, bouta, Vereš, Gomboc, Gyerkes itd :) . Te pa oni da je Lendava Madžarska :) .

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.08.2017 ob 12:52 llo gost

        Na žalost ti moram povedati da besede kot so tanjer, labda, bouta, itd, čedalje bolj izumirajo. Pojdi nekam v vrtec ali prve razrede osnovne šole pa ti garantiram da več kot tričetrt otrok nebo vedelo kaj pomenijo te besede...

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.08.2017 ob 12:08 gost

      Saj pa Sobota je itak glavno mesto pomurskih madžarov-Muraszombat, samo z to razliko, da Lendavčane ne moti, če jih maš za madžare, Sobočanci se pa sramujejo svojih madžarskih korenin in se majo kao za neke slovenclje, v resnici pa je njihov grozen guč, dosti bolj podoben madžarščini kot pa slovenščini.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.08.2017 ob 12:48 en gost

      Madžarskih korenin??? Prekmurci smo bili pod madžarsko edino med njihovo okupacijo in ti tome praviš madžarske korenine??? Te to pomeni ka ma skoraj cela evropa nemške korenine zaradi nemške okupacije med 2. svetovno vojno...

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2017 ob 22:33 Ne bluzi gost

        'Prekmurje, ki je bilo 900 let zunaj matičnega slovenskega ozemlja ( v okviru Madzarske kraljevine- > Habsburske monarhije -->Avstro-ogrske) je po odločitvi pariške mirovne konference (1918) pripadlo Kraljevini Srbov, Hrvatov in Slovencev.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.08.2017 ob 14:54 gost

      Še enkrat bom ponovil, sobočanci ste vougrini isto kak Lendavčani. Vaš grozen guč je dosti bolj podoben madžarščini kot slovenščini. Kaj vam tu ni jasno. Tak je teško to dojeti. Sprijaznite se z tem Sobočanci, ka je vaša govorica bolj povezana z Madžarsko kot Slovenijo. Lahko vam še 25 napišem, če teško dojamete, lahko vam to prevedem v nemščino ali angleščino, boste mogoče bolje razumeli kot slovenščino.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.08.2017 ob 15:35 gost

        Se opravičujem, gost ob 14:54, ampak kakšen bi bil šele tvoj prevod v nemščino ali angleščino, ko pa v tvojem slovenskem komentarju mrgoli napak.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.08.2017 ob 20:30 gost

        glup si! resno si glup! pač nevem zakaj sploh pišeš take bedne kometarje, mora ti res život smrdet no ... prekmurci majo madžarske korenine? pa govorica je podobna madžarski? prvo si vzemi par zgodovinskih knjig v roke pa si pome razdelaj kdo ma kake korenine! kot drugo, ti še očitno madžaršine nisi slišao če trdiš da je prekmursko narečje podobno madžarskemu jeziku. ti še lahko tvoje idiotske komentarje 500 krat napišeš, pa še vsakič boš izpadel kot totalen idiot!

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.08.2017 ob 15:38 gost

      Dol mi visi za napake, eni se samo z temi napakami obremenjujete, jaz sem vam dejstvo povedal in resnica boli, napake si pa vtakni nekam, cela Sobota ste ena velika napaka!

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.08.2017 ob 16:13 gost

      Točno, še malo, pa prijdu Madžari pa z biciklinami v Soboto. Samu zaj več nedu meli oldtajmerkjev, ka su jin ukradli med vojno, ka se zaj nikša biciklistička društve vö mečeju z mađarskimi biciklinami. Točno, da je Murska vedno bolj mađarska, samo tou tej ne pripoznaju. Lendavčani du pa itak pomali (so že skoraj) do konca vogrini, ovi ka ostanu du pa Hrvatini. Tak, ka v Prekmurji drugega ne bo, kot Marki, Odrönčari, Varašanci, Polančanci in to je to. Azanjat neki.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.08.2017 ob 16:55 gost

      Kje pa Lendavčari so zadnje čase bole Hrvati kak madžari, hrvatekom v rit lezejo na vseh frontah v vseh pogledih, prej bi jih trebaalo na Hrvaško tirati nej Madžarsko, ker oni jih neščejo meti.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.08.2017 ob 20:36 kovač damir gost

      super končno se ne de nišče buno ka samo hravate vozimo v premurje :D pa dajmo še madžare

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.