https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Hrvati odstopili od skupnega projekta čistilne naprave

13.09.2017 ob 7:05  

Občini z obeh strani slovensko-hrvaške meje, Razkrižje in Štrigova, sta se pred leti odločili za skupen projekt čistilne naprave, sedaj pa hrvaška stran odstopa in za to potezo krivi slovensko komisijo.


V letu 2013 je občini Razkrižje za dobrih pet milijonov evrov večinoma evropskega denarja uspelo zgraditi kanalizacijo in čistilno napravo. Ta je dovolj velika, da bi se nanjo lahko priključili tudi hrvaški sosedje iz Štrigove. Župana sta se dogovorila, da idejo uresničijo, vendar pa so Hrvati sedaj od projekta odstopili.

Nedolgo nazaj so hrvaški mediji objavili novico, da "Međimurske vode" odstopajo od ideje o skupni čistilni napravi. Razlog za to naj bi bil, ker slovenska stran stalne meddržavne komisije za vodno gospodarstvo ni podprla projekta.

Foto: novice.svet24.si

Zdaj direktor Međimurskih vod Vladimir Topolnjak. trdi, da so tri leta zaman čakali na soglasje komisije v celoti.

Takratni načelnik občine Štrigova Stanislav Rebernik je novembra leta 2015 ocenil, da bodo samo oni prihranili kakšen milijon evrov.

Po mnenju nekaterih, bodo Štrigovčani morali na kanalizacijo čakati vsaj štiri, če ne celo več kot pet let, saj se za evropska sredstva morajo šele prijaviti. Razkrižani pa si ne morejo obetati znižanja stroškov za čiščenje odpadnih voda.

Nekateri so prepričani, da gre za politično ozadje in je odgovor na poslabšanje odnosov zaradi arbitraže oziroma napovedi Slovenije, da ne bo podprla članstva južnih sosedov v OECD-ju.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.09.2017 ob 12:03 Pax gost

      A Hrvati pa bi kar s.r.a.l.i v Slovenijo??? Samo lokalni šerif Ivanušič je sposoben dovoliti kaj takega!!! Verjetno ni vse v manjših stroških čiščenja odpadnih voda!?! Ljudje, kje imate pamet??? A kdo normalen dovoli, da mu sosed s.e.r.j.e na dvorišče?

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.09.2017 ob 12:43 gost

      Stankove mokre sanje o priključitvi nevemčesa vse in kam vse.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.09.2017 ob 21:13 Nepomuk gost

      A vam Hrvati že serjejo na dvorišče prodane duše??? Kako lahko normalen človek dovoli kaj takega??? Ovce!!!!! Na srečo je bila država tokrat pametnejša od obmejnega šerifa.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.