https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Vladna skupina zaenkrat še brez končnih rešitev na sestanku ob meji

13.09.2017 ob 10:00  

V torek, 12. septembra, je vladna delovna skupina za implementacijo končne razsodbe arbitražnega sodišča prebivalcem občine Razkrižje predstavila izhodišča za interventni zakon in hkrati prisluhnila njihovim željam. Lilijana Kozlovič, generalna sekretarka vlade, je povedala, da so želje različne in da bodo vse preučili.


Deset družin z okoli 35 prebivalci je v občini Razkrižje z razsodbo prizadetih. Nekateri bi radi svoje hiše obdržali, drugi pričakujejo zamenjavo, nekateri so se pripravljeni tudi izseliti.

Župan Stanko Ivanušič je povedal, da so predstavniki vladne skupine predlagali svoje rešitve, ljudje pa so povedali svoje želje. Prav tako pa država ponuja vse tiste statusne pravice, ki so jih imeli do sedaj, od otroškega dodatka do zdravstvenega zavarovanja. Po njegovih besedah bi lahko v enem ali dveh primerih, kjer so domačini na to pripravljeni, lahko prišlo tudi do izselitve.

Kozlovičeva je še povedala, da so občani prizadeti zaradi razsodbe in da se strinjajo z določbami zakona, tisto, kar si želijo, pa je, da bi bili na slovenski strani. Ljudje si želijo različno, nekateri bi se radi preselili v republiko Slovenijo, nekateri pa dobili nadomestilo. Vlada bo ti dve varianti preučila in jim v roku enega tedna poslala odgovor.

Foto: www.lendavainfo.com

Na podlagi zakona bodo lahko državljani Hrvaške, ki tu živijo, lažje pridobili slovensko državljanstvo.

Člani vladne delovne skupine pod vodstvom državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Erika Kopača so se nato odpravili na podoben sestanek v Lendavo, kjer so sporni večinoma kmetijska zemljišča in poplavni nasipi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.09.2017 ob 13:49 + gost

      Trla baba lan, da joj prođe dan

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.09.2017 ob 14:05 gitarista gost

      Da joj prođe, da joj prođe, da joj prooođe dan. Trla baba lan, da joj prođe dan i tako dalje...!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.09.2017 ob 14:54 gost

      Hej tata, hej mama, hej deda moj, pevajte s nama tu pesmu o njoj Hej tata, hej mama, hej deda moj, pricajte deci o izreci toj. Bila jednom jedna baba Nije znala sta da radi Dosadan joj bio zivot Leva ruka, desna ruka Da li znate sta? Da! Trla baba lan da joj prodje dan Da joj prodje, da joj prodje, da joj prodje dan... Trla baba lan da joj prodje dan Da joj prodje, da joj prodje, da joj prodje dan... Trla baba lan da joj prodje dan Da joj prodje, da joj prodje, da joj prodje dan... Trla baba lan da joj prodje dan Da joj prodje, da joj prodje, da joj prodje dan... Trla baba lan da joj prodje dan Da joj prodje, da joj prodje, da joj prodje dan... Trla baba lan da joj prodje dan Da joj prodje, da joj prodje, da joj prodje dan...

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.09.2017 ob 7:20 gost

      ne razumem...vsi se hvalijo kako smo super izšli iz te arbitraže in zdaj je treba ljudi selit? koliko hrvatov je ostalo na našem ozemlju??? noben, ker smo arbitražo katastrofalno izgubili, vsi kopenski spori so odločeni v hrvaško korist...

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.09.2017 ob 9:46 Vili76 gost

        Ker se je našin politikon šlo samo za tisti lavor vode v Piranskon zalijvi, za kopensko mejo pa se jin jebe...

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.09.2017 ob 12:23 gost

      Stvar je v ton ka mora naša vlada na čeli s Ceraron, vse temeljito in strokovno preučiti - to pa traja.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.09.2017 ob 10:11 ciganjscek gost

      Palcek se okoli hvali kak je sodeloval v razgovorih za pripravo dokumentov RS za arbitrazno sodisce.Na njegovem mestu bi moral biti tak kak vsak, ki je pri tem sodeloval (tudi Jernej Sekulec,ki je s starsi dolgo zivel v Lendavi) biri tiho.Prekmursko zemljo ste dali pristanek in odstopili RH, ka smo sobili tisti skaf slane vode zv.Piranski zaliv.Kak te to objasnili svojim volilcem? Jao nam,ka je vzdrzevalec hladilnih naprav pri tako vaznemprojektu.Zato pa smo tanm kje smo.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.09.2017 ob 14:18 Pax gost

      V ňormalnih državah avtor takšnega sporazuma (Pahor) ko izve rezultate (pušnili smo kompletno kopensko mejo), TAKOJ odstopi. On pa se še hvali in napove ponovno kandidaturo za predsednika države. Seveda bo zopet zmagal, saj si slovenceljni ( namerno z malo začetnico) drugega ne zaslužimo. Prodali so nas za nekaj litrov slane vode (rib v tem zalivu tako ali tako ni)!!!! Zdaj si pa grem spijem en dober špricer. Prporočam tudi vam, nima se več smisla sekirati.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.09.2017 ob 15:25 ciganjscek gost

      ka so zafurali se ne da vec popraviti.Zidovski Talmud pravi,ka gso resi enega cloveka je resil clovestvo.Nasim vrlim politikom pa se fucka za svoje drzavljane.Kak so na takih sestankih prisotni ljudje lahko nasmejani, kot da se odloca o ovcah in ne cloveskih usodah.Za piranski zaliv pa se mi j.....,saj lejko plavam samo 100 m od obale, vec nemrem ka tam ze besnijo gliseri. Vsem pa pri spricerih "Na zdravje!"

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.