https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Župan Horvat opozarja na problematiko pri izgradnji Pomurskega vodovoda - Sistema B

Tišina, 15.09.2017 ob 12:00  

Župan Občine Tišina Franc Horvat je zaskrbljen zaradi zaostajanja del na izgradnji Pomurskega vodovoda – sistema B.  V želji, da bi se kaj vendarle premaknilo, dela bila zaključena v zastavljenem roku, občani pa bi končno dobili vodo, se je v pismu, ki ga je poimenoval »Glas vpijočega v puščavi«, obrnil na predsednika vlade in pomurske poslance.


Pismo župana Horvata objavljamo v celoti:

»Spoštovani podpredsednik Vlade R Slovenije, spoštovana poslanka in poslanci vladne koalicije in ostali pomurski poslanci lepo pozdravljeni.

Glas vpijočega v puščavi ta rek iz Sveta pisma sem si izposodil, ker se, ko sem prebral odgovor Ministrstva za okolje in prostor, tako tudi počutim.

Spoštovani vladajoči predstavniki ljudstva. Zelo žalostno je, da se je z tako veliko večino zapisala pravica do vode v Ustavo. Da ne bo pomote, tudi sam podpiram to pravico. Samo s to razliko, da je potrebno ljudem tudi v realnem življenju omogočiti to pravico do vode.  Ne na papirju, ki vse prenese, ampak, da bo dana možnost, da se ljudem na podeželju omogoči priključitev na javni vodovod. To je za mene pravica do vode!

Zato se sprašujem in vpijem, kot vpijoči v puščavi, kako se lahko dogaja to, da je potrebno danes v 21. stoletju zdravo pitno vodo ljudem zagotavljati z gasilskimi cisternami.  Katere so v večini nabavljene z dobršnim delom prostovoljnih sredstev.

Še huje pa je, da se sedaj ta ista država  spreneveda in pozablja, da je ob prijavi prve faze Sistema B v vlogi zapisala, da bo prva faza zaključena, ko bo izgrajena druga faza. Da si tega nisem izmislil, prilagam uraden dokument, ki ga pridobil direktor Vodovoda sistema B, ter ga je R Slovenija poslana v Bruselj ob prijavi prve faze. Zato vpijem, kdo bo nosil odgovornost, ko bo potrebno vračati sredstva za prvo fazo, ker le-ta ne bo zaključena, ker ne bo druge faze do l. 2018?!«

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.