https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Svetlana Makarovič z gosti: Večer šansonov Mačje oči

Kdaj: Sreda, 18.10.2017 ob 19:00

Kje: Murska Sobota, Gledališče Park

Večer šansonov Mačje oči - Svetlana Makarovič z gosti

prvi dogodek Glasbenega abonmaja

Zasedba instrumentalne spremljave: Joži Šalej – klavir, Klemen Bračko – violina, Blaž Celarec – tolkala, Nino de Gleria – kontrabas.

Večer šansonov Mačje oči, ki ga s posebnimi gosti vedno znova pričara Svetlana Makarovič, kot je še ne poznate, je nepozabno doživetje. Slišali boste mnogo vedrih, pa tudi bodikastih Svetlaninih pesmi, ki hudomušno zajemajo iz arhetipov slovenskega naroda, in to tako zelo pristno, da bi brez očitnih ostí in zaradi poskočniških rim in ritma človek pomislil, da gre za ljudske pesmi. Svetlana nekaj šansonov in balad zapoje sama, druge pa prevzamejo njeni gostje: igralki Janja Majzelj in Martina Mavrič, pravljičarka Anja Štefan, vrhunski pianist Joži Šalej, ženska s čarobnim glasom Višnja Fičor, slavna sestra Marlena, igralca Ivan Rupnik in Miha Bezeljak ter in Svetlanina "hčerka", glasbenik in imitator Tilen Artač.

Kdo izmed naštetih bo med nami, še ne vemo, lahko se pojavi še kdo, saj pri Svetlani nikoli ne veš, razen tega, da pride vedno s številnimi mačkami in mačkoni ...

Koncert v celoti povezuje Svetlana Makarovič.

Cena vstopnice: 13 EUR (v predprodaji) , 18 EUR (na dan koncerta)

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.