https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Severni sij

Kdaj: Petek, 20.10.2017 ob 11:00

Kje: Murska Sobota, Gledališče Park

Severni sij, Kulturno društvo pripovedovalski variete

prva predstava Gledališko-lutkovnega abonmaja 2017/18

živa risanka

Pripovedujejo: Ana Duša, Špela Frlic, Rok Kušlan.

Animacija: Matej Lavrenčič.

Glasba: Klemen Bračko.

Trije pripovedovalci, en risar in en glasbenik. Tri pravljice iz severnih dežel, ki tako zvočno kot likovno nastajajo vsakokrat sproti pred zbranim občinstvom. Severne dežele so mrzle, razen takrat, kadar so tople. Gorate so, razen tam, kjer se prelijejo v morje. V njih živijo pametni ljudje, ki včasih naredijo tudi kakšno neumnost, in čudežna bitja, ki spletajo svoje zgodbe z njihovimi. Tako gredo stvari na severu, zdaj po svetlem, zdaj v temí, in kdor ima za prdec sreče, ga obsije še severni sij.

Severni sij temelji na treh skandinavskih ljudskih zgodbah z znanimi in manj znanimi motivi; v prvi srečamo reveža, ki od hudiča dobi čudežni mlinček, prav tistega, ki namelje vse, kar si človek želi; v drugi se fant bori za roko labodice, katere oče je vodni kralj; v tretji mladi fant, ki ga kot otroka ugrabijo orli, postane vodja jate in na krilih orlovskih bratov reši kraljično iz trolskega gradu. Zgodbe prikazujejo svet "tam na severu”, njegove svetle in temne plati, bajeslovna bitja in ljudi, ki v borbi z njimi iščejo svoje mesto na tem svetu.

Cena vstopnice: 5 EUR

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.