https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KOŠARKA

Kapetan slovenske košarkarske reprezentance je po dedku Prekmurec

22.9.2017  

Dedek, kapetana slovenske košarkarske reprezentance, Gorana Dragića je iz Gornjih Slaveč. Dragić ima po očetu srbske korenine, mama Mojca pa je Slovenka. 

Profesionalni igralec košarke Goran Dragić igra na poziciji branilca, predvsem pa organizatorja napada. Na minulem evropskem prvenstvu v Istanbulu je s slovensko člansko reprezentanco postal evropski prvak. Trenutno igra v ligi NBA za ekipo Miami Heat.

Goranov dedek je bil Oskar Osko, doma iz Gornjih Slaveč, kjer sta z ženo, Goranovo babico Marijo Osko, po rodu Štajerka, živela v mladosti. Spoznala sta se v Ljubljani, kamor sta oba šla s trebuhom za kruhom. Goranova babica je delala v vojaški pralnici, dedek pa je bil voznik na zveznem izvršnem svetu, navaja Pomurje.si.

Foto: sun-sentinel.com

"Niti malo se niso spremenili, niso postali prevzetni. Še vedno so povsem normalna, srčna družina," je za Pomurje.si povedala njihova sorodnica Šarika Osko.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.