https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Adrenalinski podvig čez reko Muro popestril Vlado Kreslin

Ižakovci, 24.09.2017 ob 7:00  

Včeraj je na Otoku ljubezni v Ižakovcih potekal dogodek »Slackline čez reko Muro«, ki ga je  je organizirala Zveza društev Moja Mura v sodelovanju z WWF, DPRS in kampanjo Rešimo Muro!.

Namen dogodka je ozavestiti obiskovalce o preteči grožnji postavitve hidroelektrarn na reki Muri, ki bodo imeli priložnost podpisati peticijo proti gradnji HE Hrastje-Mota ter prisluhniti razlogom za ohranitev zadnje večje slovenske reke, ki še ni pregrajena s hidroenergetskimi jezovi.

Organizatorji so poskrbeli za prijetno druženje ljudi vseh starosti. Za otroke in odrasle so potekale pestre delavnice, na ogled so bile  fotografske razstave na temo narave in reke Mure, čez cel dan so potekale športne aktivnosti, med drugim tudi slackline čez reko Muro, zbrani pa so si lahko ogledali tudi dokumentarni film Gimnazije Franca Miklošič Ljutomer »Pravijo ji dom«.

Poseben gost je bil Vlado Kreslin, dolgoletni borci za Muro, v glasbenem programu pa so pozno popoldne nastopili Katarina in Nino, Mojca Prejac, Ethnotrip in Vlado Poredoš trio.

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.09.2017 ob 8:25 Prekmurka gost

      Čudovito! Čestitke organizatorjem. Strašno dobro organizirana in izpeljana prireditev. Pa še vreme je pomagalo! Žal premalo obveščanja!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.09.2017 ob 11:33 gost

      Ka si nouri, tou si eni vüpleju, dobro, ka su privizani, ka jij nebi Mura odplaknula.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.09.2017 ob 9:20 šalovci gost

      Ha,ha büjražge se vö mečeo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.