https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Številne aktivnosti ob 135-letnici Zdravilišča Radenci: Kjer srce pravi ja!

27.09.2017 ob 7:05  

Brezplačne meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola v krvi, medicinska gimnastika za zdravo srce, hoja za srce, tek za srce, bosonoga hoja po kamnih iz rokavov Mure, pohod do železnega vrelca in po vrelcih življenja, 135 vaj za zdravo srce ter hitri napotki o tem, kako pripraviti napitek in sladico za zdravo srce – to je le del aktivnosti, s katerim bodo v Zdravilišču Radenci v petek, 29. septembra 2017, ob svetovnem dnevu srca počastili tudi 135-letnico zdravilišča.   

Dogodek "Ob 135-letnici Zdravilišča Radenci delam s srcem", ki ga v Zdravilišču Radenci pripravljajo v sodelovanju z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije, zdravstveno zavarovalnico Vzajemna, Društvom upokojencev Radenci ter Zavodom za turizem in šport Radenci, zajema vrsto aktivnosti za zdravo srce. Potekale bodo dopoldne med 10.00 in 14.00 ter popoldne med 16.00 in 19.00. Dopoldanski program bo namenjen predvsem vrtcem in šolam, popoldanski pa zdraviliškim gostom, obiskovalcem ter lokalnim prebivalcem.

Foto: mapio.net

»Vsem udeležencem dogodka ob 135. obletnici zdravilišča podarjamo 135 minut za zdravo srce - po eno minuto za vsako leto bogate zgodovine najbolj srčnega zdravilišča v Sloveniji. Rdeča nit vseh aktivnosti in delavnic, na katerih bodo tudi sami zbirali minute, je skrb za zdravo srce, kar pomeni, da bodo z udeležbo na vsaki izmed njih naredili nekaj dobrega za to najpomembnejšo mišico v našem telesu. Vsi, ki bodo z udeležbo na aktivnostih zbrali 135 minut, bodo prejeli kupon za dodatnih brezplačnih 180 minut za kopanje v Zdravilišču Radenci,« pravi Vesna Maučec, direktorica hotelov v Zdravilišču Radenci.

Foto: ztsradenci.si

Ob 135-letnici Zdravilišča Radenci 135 minut za zdravo srce

Nabor aktivnosti na dogodku Ob 135-letnici Zdravilišča Radenci delam s srcem bo raznolik in nedvomno bo vsak, ki se bo udeležil tega prazničnega dogodka, našel nekaj zase ter uspešno zbral 135 minut za zdravo srce. Ljubiteljem gibanja in športnikom bodo na voljo najrazličnejše telovadbe: gimnastika, fitness, hoja in tek. Ljubitelji kulinarike se bodo naučili, kako pripraviti napitek in sladico, s katerima lahko okrepijo srce. Ker srce in tudi možgane krepimo z ročnimi spretnostmi, bodo na voljo ustvarjalne delavnice: risanje src na kamne iz Mure ter izdelovanje src iz gline. Najmlajši bodo telovadili z veveričko Muki, maskoto Zdravilišča Radenci, se zabavali v Vzajemkovi deželi z Vzajemkom, maskoto zavarovalnice Vzajemna, obiskali SIKALO ZOO, se peljali s turističnim vlakcem in skupaj s starši tekli na družinskem teku. Ljubitelji hoje bodo lahko izbirali med več pohodi – na tistih, ki vodijo do mineralnih vrelcev, bodo veliko izvedeli o zdravilni mineralni vodi in jo seveda tudi degustirali.

Celoten program dogodka je na voljo na tej povezavi.

Središče dogajanja bo park pred Hotelom Radin, aktivnosti pa se bodo zaključile ob 19.00, ko bodo tudi uradno obeležili 135. obletnico zdravilišča ter nazdravili dosedanjim uspehom in novim izzivom.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.