https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Epilog tekme NK Tišina : NK Roma - zveza bogatejša za 300 evrov, kaznovani samo domači

Murska Sobota, 20.4.2011  

Na današnji seji MNZ Murska Sobota so med disciplinski prekršni obravnavali odmevno tekmo med NK Tišino in NK Romo in prišli do zaključka - Tišino se kaznuje z dvesto evri, Romo pa s sto evri. Poleg tega so bili kaznovani še predstavniki Tišine in sicer Miro Kuhar, ki ne bo mogel opravljati nobene funkcije v nogometu eno leto, igralci Kristjan Kuzma, Borut Smej in Tadej Bokan pa ne bodo mogli igrati na dveh tekmah.

Objavljamo celotno poročlo disciplinskega sodnika:

NK TIŠINA : NK ROMA

NK TIŠINA ni zagotovil table s številkami za nakazovanje zamenjave igralcev.

V 65. minuti igre je bil s klopi za razervne igralce NK TIŠINA odstranjen predstavnik kluba g. Mirko KUHAR. Ob doseženem zadetku gostov je pritekel do prvega pomočnika sodnika in ga žalil. Ob tem ga je prijel z rokami za vrat, ga stisnil ter ga odrinil. Po odstranitvi je nadaljeval s komentiranjem sodniških odločitev. Ob tem je na igrišče pritekel tudi podpredsednik NK TIŠINA g. Miro BERKE, ki je prav tako žalil in grozil prvemu pomočniku sodnika. V tem trenutku je bila tekma za nekaj časa prekinjena. Podpredsednik NK TIŠINA, g. Berke, je na igrišče prišel že ob polčasu ter se nešportno in žaljivo ter z grožnjami obnašal do sodnikov.

Navijači NK TIŠINA so se v času tekme, predvsem v 65. minuti igre, ko je prišlo do vsesplošnega prerivanja med gledalci na tekmi, nešportno reagirali na sodniške odločitve. Vsled nemirov v 65. minuti igre je bila na kraj igranja tekme poklicana tudi Policija.

Prekršek po 23., 24. in 25. čl. DP NZS. NK TIŠINA je, sicer v imenu upravnega odbora in igralcev kluba, dostavil pisni dopis, katerega je posredoval tudi medijem. Dopis je sicer uradno ožigosan z žigom kluba, vendar ni podpisan s strani zakonitega zastopnika kluba. NK TIŠINA lahko v roku 3. dni po objavi tega sklepa dostavi na sedež MNZ M. Sobota pisno izjavo o dogodkih na omenjeni tekmi.

Dostavljene so bile pisne izjave.

Prekršek po 23., 24. in 25. čl. DP NZS.

Predstavnik NK TIŠINA - Mirko KUHAR - prekršek po 23. čl. DP NZS na podlagi čl. 8/b-2 v zvezi z 10. čl. DP NZS - PREPOVED OPRAVLJANJA VSEH FUNKCIJ V NOGOMETU ZA DOBO 12. MESECEV (DVANAJST MESECEV).

Kazen poteče: 10. 4. 2012.

NK TIŠINA - prekršek po 23., 24. in 25. čl. DP NZS na podlagi čl. 8/c-11 v zvezi z 12. čl. DP NZS se kaznuje z:

DENARNA KAZEN 200 EUR (dvesto EUR)

Pri izreku kazni se je upošteval dopis NK TIŠINA, prav tako se je pri izreku kazni upoštevalo dejstvo, da je na igrišče prihajala oseba, ki ni bila v zapisnik uradno navedena med uradnimi osebami kluba in je na tekmi bila kot gledalec, in sicer g. Miro BERKE. Omenjeni je tudi podpredsednik NK TIŠINA in njegovo ravnanje na tekmi ni bilo v prid pomirjanju strasti na omenjeni tekmi.

NK TIŠINA opozarjamo in naročamo, da posvetijo večjo pozornost disciplini in odgovornosti svojih funkcionarjev in igralcev, kakor navijačev, saj omenjeni primer v nobenem primeru ni v prid napredka nogometne igre, še najmanj pa FAIR PLAYA in dobrih medsebojnih sosedskih odnosov .

Po končani tekmi, ko so sodniki zapuščali igrišče, je do njih pristopil igralec NK TIŠINA - Kristjan KUZMA (26050), ki je na omenjeni tekmi bil gledalec in ni bil vpisan v zapisnik o tekmi, ter začel žaliti prvega pomočnika sodnika g. Tomaža KRANJCA z neprimernimi in žaljivimi izrazi. Prekršek po 18. čl. DP NZS na podlagi 33. čl. DP NZS se zoper igralca - Kristjana KUZMA (26050) izreka: SUSPENZ.

Igralec lahko nemudoma oz. najkasneje do PETKA, 15. 4. 2011 do 10.00 ure, dostavi na sedež MNZ M. Sobota pisno izjavo o dogodkih na omenjeni tekmi.

Dostavljena je bila pisna izjava igralca.

Prekršek po 18. čl. DP NZS na podlagi čl. 8/a-2 v zvezi z 9. čl. DP NZS se igralec Kristjan KUZMA - 26050, kaznuje s:

PREPOVED NASTOPANJA NA 2. (DVEH) TEKMAH

S strani drugega pomočnika sodnika, g. Jožeta GABORJA, sta bila prijavljena igralca NK TIŠINA, Borut SMEJ (18778) in Tadej BOKAN (50486), ki sta ga po končani tekmi pred slačilnicami grobo žalila z neprimernimi izrazi.

Prekršek po 18. čl. DP NZS na podlagi 33. čl. DP NZS se zoper igralca - Borut SMEJ (18778) in Tadej BOKAN (50486) izreka: SUSPENZ.

Igralca lahko nemudoma oz. najkasneje do PETKA, 15. 4. 2011 do 10.00 ure, dostavita na sedež MNZ M. Sobota pisno izjavo o dogodkih na omenjeni tekmi.

Dostavljena je bila pisna izjava obeh igralcev.

Prekršek po 18. čl. DP NZS na podlagi čl. 8/a-2 v zvezi z 9. čl. DP NZS se igralca (Borut SMEJ - 18778 in Tadej BOKAN - 50486) kaznujeta s:

PREPOVED NASTOPANJA NA 2. (DVEH) TEKMAH

Iz poročila delegata je razvidno, da je med polčasom vstopil v ograjeni del igrišča član NK ROMA, g. Zlatko HAHN, ki bi naj dajal napotke igralcem ter grajal sodnike. Na zahtevo delegata, da se naj odstranil z igrišča, je to godrnjaje tudi storil. Član kluba NK ROMA g. Zlatko HAHN je kaznovan s prepovednjo opravljanja vseh funkcij v nogometu in je bil tako neopravičeno v ograjenem delu igrišča.

Igralci NK ROMA so na tekmi prejeli 7 rumenih kartonov.

Iz poročila delegata je razvidno, da so se navijači NK ROMA v času tekme v večih primerih izredno nešportno obnašali in žalili akterje tekme. Predvsem v 65. minuti igre, ko je bil dosežen zadetek za NK ROMA, so stekli do mesta, kjer so se nahajali domači navijači ter se začeli prerivati z redarji in gledalci. S tem je nastala vsesplošna konfrontacija. Vsled navedenga je delegat poklical Policijo in je bila tako tekma prekinjena za cca 5 minut.

Iz poročila delegata je razvidno, da je bila tekma izredno groba, pogoji za igro oteženi in da bi naj bilo precej nepravilnosti s strani akterjev tekme. Glavni razlog za to bi naj bil predvsem obnašanje in pritisk gostujoče ekipe na akterje tekme.
Poročilo se preda v pregled in proučutev MDNS M. Sobota.

Prekršek po 23., 24. in 25. čl. DP NZS. NK ROMA lahko v roku 3. dni po objavi tega sklepa dostavi na sedež MNZ M. Sobota pisno izjavo o dogodkih na tekmi.

Dostavljena je bila obširna pisna izjava NK ROMA.

Prekrški po 23., 24. in 25. čl. DP NZS na podlagi čl. 8/c-11 v zvezi z 12. čl. DP NZS se NK ROMA kaznuje z:

DENARNA KAZEN 100 EUR (sto EUR)

NK ROMA opozarjamo in naročamo, da posvetijo večjo pozornost disciplini in odgovornosti svojih funkcionarjev in igralcev, kakor navijačev, saj omenjeni primer v nobenem primeru ni v prid napredka nogometne igre, še najmanj pa FAIR PLAYA in dobrih medsebojnih sosedskih odnosov.

Iz poročila delegata je razvidno, da je v 19. minuti prišlo do konfrontacije med večimi igralci in sta pri tem gostujoča igralca št. 14 - Leandro PESTNER (34734) in št. 6. - Tomi ŠIPOŠ (46407) odrivala - udarjala nasprotne igralce, za kar sta prejela tudi rumene kartone.

V tej zvezi morajo sodniki tekme dostaviti dodatno poročilo z obšino obrazložitvijo ali je res prišlo v tej situaciji do udarjanja in odrivanja ter situacijo podrobno opisati.
Izjavo je potebno dostaviti takoj, vendar najkasneje do PETKA, 15. 4. 2011 do 10.00 ure na sedež MNZ M. Sobota.

Dostavljene so bile pisne izjave iz katerih je razbrati, da sta bila igralca v omenjeni 19. minuti, Leandro PESTNER - 34734 in Tomi ŠIPOŠ - 46407, pravilno kaznovana po sodniški presoji in oceni z rumenim kartonom.

Iz poročila delegata je prav tako razvidno, da je v 45. minuti igre glavni sodnik gostujočemu igralcu št. 13 pokazal rdeči karton, vendar je na asistenco drugega pomočnika sodnika, spremenil svojo odločitev in igralca št. 13 - Branko GLAŽAR (5125) opomnil z rumenim kartonom.

V tej zvezi morajo sodniki tekme dostaviti dodatno poročilo z obširno obrazložitvijo o razlogu spremembe odločitve glavnega sodnika.

Izjavo je potebno dostaviti takoj, vendar najkasneje do PETKA, 15. 4. 2011 do 10.00 ure na sedež MNZ M. Sobota.

Dostavljene so bile pisne izjave iz katerih je razbrati, da je bil v 45. minuti, igralec Branko GLAŽAR - 5125, pravilno kaznovan po sodniški presoji in oceni z rumenim kartonom. Pri tem je razbrati, da asistenca drugega pomočnika pri odločitvi glavnega sodnika ni vplivala in je glavni sodnik sam sprejel dokončno odločitev in igralca opomnil s končnim rumenim kartonom.

Po zbrani dokumentaciji je bilo ugotovljeno, da so akterji na tekmi svoje delo opravili malomarno, neusklajeno ter površno. Akterji tekme po končani tekmi niso uskladili vseh podatkov o dogodkih na tekmi, tako so bila poročila z omenjene tekme zelo različna. Ugotovljeno je bilo, da delegat tekme po končani tekmi s sodniki ni uskladil v celoti podatkov o dogodkih na omenjeni tekmi. Delegat tekme, ki je po 26. čl. TP NZS določen s strani tekmovalnega organa (MNZ M. SOBOTA), ni ravnal v celoti po določilih 26. in 28. čl. TP NZS.

Prekršek po 23. čl. DP NZS. Delegat, g. Štefan ŽIBRIK, lahko v roku 3. dni po objavi tega sklepa, dostavi dodatno pisno izjavo na sedež MNZ M. Sobota o določenih nepravilnostih na omenjeni tekmi.

Vsa dokumentacija z vsemi prilogami z omenjene tekme se dostavi MDNS M. Sobota, kjer naj proučijo opravljeno delo sodniške trojke (Bojan KUČAN, Tomaž KRANJC in Jožef GABOR). O svojih ugotovitvah je MDNS M. Sobota dolžno v roku 3. dni po objavi tega sklepa obvestiti vodstvo tekmovanja MNZ M. Sobota.


Disciplinski sodnik:
 
Drago VUKAN, l.r.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Simko
      20.04.2011 ob 14:41 Simko

      Svašta:S

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. danimiy
      20.04.2011 ob 14:50 danimiy

      hvala lepa za takšne kazni, če njin sploj lejko povemo kazni?!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. SlipK
      20.04.2011 ob 14:54 SlipK

      Pa ka je to za smešnic? "NK ROMA opozarjamo in naročamo, da posvetijo večjo pozornost disciplini in odgovornosti svojih funkcionarjev in igralcev, kakor navijačev, saj omenjeni primer v nobenem primeru ni v prid napredka nogometne igre, še najmanj pa FAIR PLAYA in dobrih medsebojnih sosedskih odnosov." Naročate jim? In če naročila ne sprejmejo?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. girl81
      20.04.2011 ob 15:45 girl81

      pa kaj so oni restavracija ali kako? Naročajo jim, ta tekma ni mela nobene podobe tekme-tu se je že od začetka vidlo zakaj so prišli na igrišče. Kazni pa takorekoč nobene. Ne bodite no smešni.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. sotrpin
      20.04.2011 ob 21:17 sotrpin

      bil sem na tekmi in vse dozdaj sem spremljal razplet.Moram napisati da je to ena velika sramota,kaznujejo žrtev.Koliko laži je v teh zapisnikih,koliko sprenevedenja in prilagajanja dogotkov v prid akterjem tega dogodka,tu ti pamet stane in se sprašuješ" LJUDI DALI JE TO MOGOČE"?Sodniki niso zaščitili igralce tišine pred pobesnelimi CIGANI ,zato jih je hotela uprava NK TŠINE,kar je po vsaki logiki normalno. A,glej ga zlomka zato so dobili kazen,a cigani nič.Psi lajajo,karavana gre dalje.Mislim,da g.Kacjan in še marsigdo mora oditi iz pomurskega nogometa in naj oživajo zasluženo pokojnino?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. zeta123
      03.08.2011 ob 10:15 zeta123

      hajmo da pjevamo veselo naše srce je crveno i bjelo mi smo pubni šampiona ima nas dveto milijona roma.roma cela marakana pjeva roma,roma

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. zeta123
      03.08.2011 ob 10:21 zeta123

      crveno-bjeli mi smo uz vas nemojte nikad izdati nas ,jer zovete se roma,roma crvenaa

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. zeta123
      03.08.2011 ob 21:14 zeta123

      na tisto tekmo se nismo prišli tepst ampak nvija in igralci pridejo na vsako tekmo z nami(navijači)saj smo jim zvesti

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. zeta123
      03.08.2011 ob 22:25 zeta123

      če se hoč gdo tepst iz nk tišine naj ne poriva v to nas (navijači NK ROMA)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. zeta123
      04.08.2011 ob 8:51 zeta123

      g.miro berke pa j stekl do nas in nas začel vabit na pretep

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. zeta123
      04.08.2011 ob 10:57 zeta123

      lani papirji letos bakle

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. maribor111
      31.10.2011 ob 11:31 maribor111

      TIŠINSKI SO GLASNI NA FORUMU KO PA BOMO TJA PRŠLI BODO PA SPET MINI KO V VOJSKI :))) SEVEDA NAJLAŽJE ZA VAS JEDA BI ROMA IZPADLA AMPAK LETOS JE NA1.-VEM MESTU (MRŠ PIČKE TIŠINSKE) PA BODITE BTAKO GLASNI TUD NA TEKMI NE UPATE KAJ!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. maribor111
      31.10.2011 ob 14:05 maribor111

      ROMA

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. maribor111
      31.10.2011 ob 19:35 maribor111

      DAJTE ''CIGANI'' JBG GLAVNO A SE TEKMA ZMAGA IN DA ROMINI NAVIJAČI NISO PIČKE(TIŠINSKE PIČKE) PA NEBODITE TAKO GLASNI NA FORUMU ČE PA STE PA BODITE NA TEKMI KJER BOSTE SPET PIČKE ROMA

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. maribor111
      31.10.2011 ob 19:36 maribor111

      MI SMO CIGANI NAJJAČI SMO NAJJAČI!!!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      23.04.2012 ob 17:15 spy gost

      CIGANI DOBESEDNO!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      23.09.2012 ob 21:37 fgsg gost

      tišinske pičke te ste se pa vozili po njivaj ka ste se postrašili

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.