https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Hiška eksperimentov na OŠ Franceta Prešerna Črenšovcih ustvarila nepozaben dogodek

Črenšovci, 11.10.2017 ob 13:05  

Včeraj je Hiša eksperimentov obiskala OŠ Franceta Prešerna v Črenšovcih in za en dan ustvarila Hiško eksperimentov. Hiška eksperimentov je potujoči center spodbujanja radovednosti, kritičnega razmišljanja in promocije raziskovanja.


Tako kot njen starš - Hiša eksperimentov - je Hiška eksperimentov namenjena vsem radovednim ljudem, ki znajo reči: »Tega ne vem, ampak bi se pa rad naučil.« Namenjena je vsem, ki se ne bojijo spodrsljajev in napak, ki so obvezni in dobrodošli sopotnik raziskovanja in poskušanja. Namenjena je vsem, ki skušajo iz sebe nekaj narediti in jim ni vseeno, kaj se okrog njih dogaja.
Projekt sta omogočila glavna pokrovitelja – Lek, član skupine Sandoz d.d. ter Telekom Slovenije d.d.

Ko šola postane center neformalnega izobraževanja

Hiška eksperimentov obiskuje izobraževalne institucije po Sloveniji in jih za en dan spremeni v center znanosti in raziskovanja. Namen Hiške eksperimentov je tudi v povezovanju v okviru lokalnih skupnosti. Posamezni obisk Hiške eksperimentov v nekem kraju namreč aktivira vodstva institucije, ki gosti Hiško, da najde lokalne pokrovitelje dogodka. 

Za udeležence Hiške eksperimentov pomeni to dan sproščenega učenja, svobodne radovednosti, vztrajnega eksperimentiranja ter varnega okolja za napake in spodrsljaje. Usposobljeni tim Hiše eksperimentov v sodelovanju z lokalnim učiteljskim kadrom pa spodbuja dialog, vprašanja in iskanje odgovorov.

»Za Hiško eksperimentov smo se na OŠ Franceta Prešerna  Črenšovci odločili zato, ker želimo učencem omogočiti čim bolj spodbudno in bogato učno okolje, ki omogoča osvajanje ciljev na višjih taksonomskih ravneh znanja in to Hiška eksperimentov zagotovo je,« je povedala Marija Horvat, ravnateljica OŠ Franceta Prešerna Črenšovci.

»Zagotavljamo, da je naš vsakokratni obisk unikaten, vedno kaj novega dodamo. Veseli me, da se tega dobro zavedajo izobraževalne institucije, ki nas zdaj že redno - vsako leto - povabijo, da jih obiščemo. Veseli me tudi, da so tudi pokrovitelji, ko obiščejo dogodek, ki so ga omogočili, navdušeni in zadovoljni. Marsikateri nam reče, da moramo naslednje leto spet priti v kraj,« je dejal dr. Miha Kos, direktor Hiše eksperimentov.

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.