https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Soočenje mladih s predsedniškimi kandidati

19.10.2017  

V tednu pred predsedniškimi volitvami je v Ljubljani potekalo snemanje Soočenja mladih s predsedniškimi kandidati. Snemalni dan je potekal v središču rolkarske subkulture v Urban roof-u, kjer sta se združili mladostna participacija in politika.

Deset dijakov je dobilo priložnost vzpostaviti neposreden stik s predsedniškimi kandidati – Romano Tomc, Borutom Pahorjem, Marjanom Šarcom in Ljudmilo Novak – in eno izmed dijaških mest je zasedla dijakinja 3. D-razreda Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, Meta Štuhec. "Upam, da nikoli več ne slišim stavka, da se mladi ne zanimamo za politiko. Vprašanja, ki smo jih pripravili za predsedniške kandidate, so pokrivala vse; od kontroverznosti homofobije, splošne funkcije predsednika, univerzalnega temeljnega dohodka, štipendij, zdravstvenih reform pa vse do posegov v naravo in vizionarskih ciljev posameznika. Vseh vprašanj nismo niti imeli časa zastaviti, saj smo bili časovno omejeni, odgovori politikov pa so dolgi, skoraj predolgi. Nekateri so zajeli bistvo, drugi so vodo speljali na svoj mlin, toda izkušnja je enkratna in neponovljiva, čeprav se mi zdi, da bi mladi (poTOMCi) včasih bolje vodili državo kot odrasli," je o dogodku povedala Štuhečeva.

Foto: GFML

Oddajo si bo moč ogledati na Kanalu A. Meta je dodala tudi, kako pomembna se ji zdi politična informiranost in kritična presoja prejetih informacij, hkrati pa je dijake GFML pozvala, da se odpravijo na volišča, saj vsak glas šteje.

    Komentarji

    1. gost
      20.10.2017 ob 7:17 gost

      Meta, če nisni zmogle boljšega vprašanja od oguljenega homo-hetero, bi bilo boljše, da bi ostala v Lotmerki. Zamujena priložnost.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.10.2017 ob 15:36 Neopredeljen gost

      Gost, gre za televizijsko oddajo, kjer gre za v naprej pripravljen scenarij. Lahko si videl, da je bilo dijakov več in na televiziji vsi sploh niso dobili možnosti vprašati. Uspeh je že, da je bila Meta ena izmed 10 izbranih, predvajano vprašanje pa si je zaslužilo največjo medijsko pozornost, zato je bilo dobra izbira. Gre za soočenje mladih s predsedniskimi kandidati in ce se njim zdi taka tematika potrebna razprave, jim to dovolimo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.10.2017 ob 22:06 gost

      V drugi krog so poslali dva nesposobna RDEČKOJa - - - govorili pa so o SPREMEMBAH - ŽALOSTNO

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.