https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Znan vzrok ponedeljkove prometne nesreče

20.10.2017 ob 7:10  

Prometno nesrečo, ki se je zgodila v ponedeljek, 16. oktobra 2017, ob 4.30, pred cestninsko postajo Dragotinci v smeri Murske Sobote, v kateri sta umrla sopotnika v osebnem avtomobilu, je povzročil voznik tovornega vozila zaradi vzvratne vožnje na avtocesti.


Zoper voznika tovornega vozila bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Nevarna vožnja v cestnem prometu, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Ker pa je voznik osebnega avtomobila po vsej verjetnosti vozil z neprilagojeno hitrostjo glede na vremenske razmere in vidljivost (gosta megla), tehničnih in drugih lastnostih ceste (cestninska postaja, omejitev hitrosti s prometnim znakom na 60 km/h) ter prometne razmere (prometni znak za nevarnost - prometni zastoj) bo zoper njega podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti, saj se bo na podlagi izvedenskega mnenja sodnega izvedenca prometne stroke ugotavljala njegova morebitna soodgovornost za nastanek in posledice prometne nesreče (zato je bilo zaseženo osebno vozilo).

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.