https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Mestni svet MOMS se je seznanil z investicijskim programom projekta Vrata v Pomurje

Murska Sobota, 23.10.2017 ob 7:15  

Murskosoboški mestni svetniki so se v četrtek sestali na 24. redni seji Mestnega sveta. Med drugim so se seznanili z investicijskim programom za projekt »Vrata v Pomurje – Regijski promocijski center«, o katerem si niso enotni. Eni v njem vidijo projekt, ki štrli iz povprečja in bo postal uspešna zgodba. Drugi pa so še vedno skeptični. Župan Aleksander Jevšek je opozoril, da moramo v nove projekte stopati optimistično in jih ne že vnaprej označevati za neuspele, še preden se sploh začnejo. 

 

Mestni svetniki so najprej v drugi obravnavi potrdili predlagana odloka o programu opremljanja stavbnih zemljišč za območje Mestne občine Murska Sobota in o komunalnem prispevku.

Nato so po daljša razpravi potrdili predlog mestne uprave, da se del Trubarjevega drevoreda, ki je trenutno v fazi urejanja poimenuje Drevored Martina Luthra. (Več: http://www.pomurec.com/vsebina/44786/Z_Drevoredom_Martina_Lutra_se_bo_Murska_Sobota_uvrstila_med_evropska_Lutrova_mesta_).

Precej razprav je bila deležna točka, v kateri so po glasovanju potrdili predvideno preoblikovanje zavoda RIS, Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan v javni zavod Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan. Nekatere svetnike so zmotile nove dejavnosti, ki jih zavod dodaja, vendar so te kot tudi preoblikovanje potrebne zaradi kandidiranja na razpise, na katerih je omenjeni zavod zelo uspešen. S preoblikovanjem in dodanimi dejavnostmi, bi se lahko prijavili na še dodatne razpise. S številnimi že pridobljenimi in izvedenimi projekti rakičanski grad dobiva iz leta v leto lepšo podobno. V eni izmed naslednjih točk pa so podali še oglasja k zadolžitvi javnega zavoda RIS Dvorec Rakičan, kar je potrebno zaradi vnaprejšnje zagotovitve lastnih sredstev pri pridobljenih projektih. Javni zavod se bo zadolžil za dobrih 370.000 evrov in sicer za izvajanje dveh projektov, za katera so že bili izbrani, zadolžili se pa se bodo za čas do prejema evropskih sredstev. 

Podali so tudi soglasja k določitvi cene storitve pomoč družini na domu in določili subvencioniranje cene storitve pomoč družini na domu od 1. 10. 2017 dalje

Po tajnem glasovanju so izvolili še  4 predstavnike Mestne občine Murska Sobota v volilno telo za volitve člana državnega sveta, kar so postali Jasmina Opec Vöröš, Miran Forjanič, mag. Marjan Gujt in mag. Brigita Perhavec. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.