https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Številne nogometašice Pomurja trenutno brani barve Slovenije

Beltinci, 25.10.2017  

V teh dneh kar petnajst igralk ŽNK TELEING GMT Beltincev barve žuto-plavih predstavlja v reprezentančnih selekcijah Slovenije in Srbije. Del mladinske izbrane vrste, ki se v Kazahstanu bori za preboj v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo, je bila doslej tudi Nika Čuček, a mlado nogometašico po poškodbi kolena čaka dolgo okrevanje.

Prva diagnoza po zmagi v derbiju z Radomljami ni potrdila najslabšega scenarija. Podrobnejše preiskave pa so pokazale, da je ofenzivno usmerjena igralka sredine igrišča strgala križne kolenske vezi. "Počilo" je v drugem polčasu, pri enem od udarcev proti golu Radomljank, Ptujčanka pa je ob glasnih krikih obležala na zelenici. Hitro je postalo jasno, da tekme ne bo zmožna nadaljevati, Nika pa se po nekaj prespanih nočeh spominja prvih trenutkov po poškodbi: »Ko so me obkrožile soigralke, sem vedela, da so ob meni, ne glede na to kaj se bo zgodilo in kako huda bo poškodba, saj smo v tem času ustvarile močne prijateljske vezi.«


Tudi Nika je v obračunu z Radomljami, po katerem se je ekipa Nuše Ladinek vrnila v boj za vrh lestvice, prikazala dobro predstavo. »Moj trud se je tokrat le izkazal, poškodba pa me je še toliko bolj potrla, saj je celotna ekipa proti Radomljam odigrala zelo dobro tekmo. Tudi zaradi tega je poškodba zame še hujši udarec, zavedam pa se, da me nekaj časa ne bo na zelenici in da bom morala pričeti od začetka,« s cmokom v grlu priznava nekdanja nogometašica Dornave in Ptuja, ki se je Pomurju pridružila v lanskem poletju. Prav poškodba kolena je v ženskem nogometu najpogostejši vzrok za prisilni počitek, zato se bo Nika po nasvete obrnila tudi k igralkam, ki so se že spopadle s takšno poškodbo: »Z nekaj puncami, ki so prestale podobne poškodbe, sem že stopila v stik. Hvaležna sem jim za vsak nasvet, ki mi ga bodo dale.«


Prvenstvo se bo nadaljevalo ta konec tedna, članska selekcija ŽNK TELEING GMT Beltincev pa reprezentančni premor preživlja na vrhu ligaške razpredelnice - v šestih tekmah so zabeležile pet zmag in en poraz, tako da so s petnajstimi točkami prve, sicer pa imajo enako število točk še Radomlje in Maribor.

A sezona je še dolga, priznava tudi Nika, ki pa ne skriva želje, da se želi poleti s soigralkami preizkusiti v kvalifikacijah UEFA Lige prvakinj. »Nadaljevanje sezone bo zelo naporno, saj smo nekatere ekipe izjemno izenačene. Kljub temu pa verjamem, da bo naša ekipa ostala na vrhu lestvice in se bo vložen trud na treningih poplačal ob koncu prvenstva. Morebitna uvrstitev v kvalifikacije za ligo prvakinj bo zame dodaten motiv in želja za nove uspehe na zelenici. Upam, da se bom čim prej vrnila k svoji ekipi,« o motivih za povratek na igrišče zaključi Ptujčanka, ki ji vsi v klubu želimo uspešen povratek na nogometne zelenice.


Poškodba Nike Čuček predstavlja udarec za ekipo, saj je bila šestnajstletnica v krstni članski sezoni pomemben adut začetne enajsterice žuto-plavih. V tekmi z Radomljami, ki so jo Pomurke po srčni predstavi dobile s 5:0, se je prvič po poletni poškodbi predstavila Ines Sok, Nuša Ladinek pa že nekaj časa pogreša tudi Nino Marič in Mašo Šibilo, ki počasi odšteva dneve do vrnitve v gol.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.10.2017 ob 9:29 gost

      Mladinska vrsta je v kazahstanu že izborila nastop v drugem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo, pa tudi kadetska je na dobri poti. ŽNK Pomurje pa itak, bolj se trudijo nekateri, da ga pošinfajo in uničijo, zgleda močnejši so. Upam ka vam to sezono uspe s to mlado ekipo osvojiti to kar si želite.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.10.2017 ob 13:07 gost

      Zgleda ,da so Pomurke neuničljive,pa čeprav se velik del Beltinske politike trudi ,da jim je čim težje. Eh .

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.