https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Imenovani predstavniki sveta murskosoboške bolnišnice

27.10.2017 ob 11:00  

Dne 22. 9. 2017 je bila prva konstitutivna seja sveta zavoda Splošne bolnišnice Murska Sobota.

Na omenjeni seji so bili na novo imenovani člani sveta zavoda s strani države Dušan Bencik in Jasmina Špende. S strani lokalne skupnosti je bil na novo imenovani Miran Forjanič, s strani plačnika ZZZS pa Tatjana Kolenc. S strani zaposlenih sta bila imenovana Nataša Kreft in Marjan Žekš. Iz preteklega mandata ostajajo člani Marko Virag, Maja Klemenčič in Simon Jevšinek.

Za predsednika sveta zavoda je bil izvoljen Marko Virag, ki je vodil svet zavoda že v preteklem mandatu, za podpredsednico pa je bila izvoljena Nataša Kreft, predstavnica zaposlenih.

Na 2. seji sveta zavoda Splošne bolnišnice Murska Sobota, ki je bila 25.10.2017, je bila  glavna točka dnevnega reda obravnava Vloge za pokrivanje presežkov odhodkov nad prihodki iz preteklih let na podlagi Zakona o interventnih ukrepih za zagotovitev finančne stabilnost javnih zdravstvenih zavodov, katerih ustanovitelj je Republika Slovenija.

Na podlagi prej omenjenega zakona je bolnišnica upravičena do enkratnega transferja v višini 1.525.059 EUR. 

Z omenjeno višino finančnih sredstev bo bolnišnica delno omilila slabo finančno situacijo oz. nelikvidnost.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.