https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pomurske lekarne odprle novo lekarno

30.10.2017 ob 13:00  

Pomurske lekarne, ki kot javni zavod v Pomurju skrbijo za preskrbo prebivalcev z zdravili, medicinskimi pripomočki ter ostalim blagom za pomoč pri zdravljenju, so minuli petek v Lendavi odprle novo, že petnajsto lekarno.

Gre za sodoben objekt, ki je bil izgrajen po smernicah t.i. »zelenega javnega naročila« ter je tako primerno umeščen v lokalni urbani prostor. Vrednost naložbe je znašala dobrega pol milijona evrov in je bila v celoti financirana s strani Javnega zavoda Pomurske lekarne. Nova lekarna v Lendavi prinaša tudi tri nova delovna mesta. Pomurske lekarne, s svojimi sedaj petnajstimi enotami, poleg desetih privatnih koncesijskih lekarn, tako ali drugače skrbijo za okrog 125.000 Pomurcev. V lanskem letu so ustvarili za slabega pol milijona presežka prihodkov nad odhodki in tako ostajajo eden trdnejših in uspešnejših zdravstvenih zavodov v Pomurju.

Nova, že petnajsta lekarna Pomurskih lekarn, ki bo z delovanjem uradno pričela 2. 11. 2017, stoji na Kidričevi ulici 34 a, ob Zdravstvenem domu Lendava in je druga tovrstna enota v Lendavi. Pomurske lekarne so z investicijo pričele v letu 2016, ko so uspeli z javnim razpisom za izgradnjo nove lekarne v Lendavi, katerega temelj je bil slediti okoljski vidik izgradnje ter primerno umeščenost v lokalni urbani prostor. Tako so z izbranim ponudnikom, podjetjem Plan B d. o. o. iz Maribora, podpisali pogodbo o izgradnji nove lekarne, katere skupna površina uporabnih prostorov znaša 265 m². Vrednost naložbe je znašala dobrega pol milijona evrov brez vključenega davka na dodano vrednost, naložbo pa so v celoti financirali sami, z neporabljenimi amortizacijskimi sredstvi ter presežkom prihodkov nad odhodki iz preteklih let, ki je bil ustvarjen s tržno dejavnostjo.  

V letu 2016 so v Pomurskih lekarnah tako realizirali 883.000 receptov, s čimer so ustvarili 25,5 milijona evrov prihodkov in 494.000 evrov presežka prihodkov nad odhodki. Ta sredstva so namenili za vzdrževalna dela, posodobitev računalniške in telekomunikacijske opreme, del sredstev pa je ostal nerazporejen. V Pomurskih lekarnah je trenutno zaposlenih 92 ljudi, od tega največ magistrov farmacije z visoko farmacevtsko izobrazbo, nova lekarna v Lendavi pa bo omogočila tri nove zaposlitve. Javni zavod Pomurske lekarne uspešno posluje tako na strokovnem, kot tudi na ekonomskem področju in prepričani so, da bodo z doseganjem svojih ciljev še naprej opravljali dobro in varno preskrbo pacientov z zdravili, ter zagotavljali uspešno rast in razvoj zavoda. Pomurske lekarne s to novo pridobitvijo nadaljujejo s svojim osnovnim poslanstvom, to je zagotavljanjem varne, zanesljive, učinkovite, pravilne in nemotene preskrbe z zdravili, in to v sodobno urejenih prostorih. Ves čas svojega poslovanja sledijo svojim ciljem, ki so usmerjeni k zdravju ljudi, živečih v pomurski regiji.  

Foto: Pomurske lekarne

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.10.2017 ob 17:36 gost

      Zakaj pa ne bo dežurna ta nova lekarna? Saj so rekli,da gradijo s tem namenom. Spet so lendavčane okrog prinesli.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.