https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

FOTO: Mladi strelci končali priprave v Murski Soboti

Murska Sobota, 3.11.2017  

Na domačem strelišču v Murski Soboti so se končale 4-dnevne priprave kadetskih selekcij, ki so potekale od 28. 10. 2017 do 31. 10. 2017. Mladi strelci in njihovi trenerji so se v počitniškem času z veseljem odzvali vabilu trenerske komisije Strelske zveze Slovenije (SZS), ki je bila organizator priprav. Na pripravah so sodelovali tudi kadeti ŠSD Murska Sobota: Jure Sočič, Patrik Farkaš in Blaž Makari.

Treningi in predavanja so potekali dvakrat dnevno. Poleg streljanja so kadeti bili deležni strokovnih razlag in individualne obravnave. Bilo je govora o osnovah streljanja, vodenju strelskega dnevnika, o taktiki in tehniki streljanja in analizi treningov. Vsak strelec je predstavil svoja pričakovanja in cilje v tem športu, povedal je svoje šibke in močne elemente. Pomembno je, da se vsak športnik tega zaveda, da lahko potem z načrtnim pristopom napake odpravlja in na tekmovanjih izkorišča svoje močnejše elemente. Zelo pomembno je tudi razgibavanje pred in po treningu/tekmi.

Čeprav velja strelstvo za umirjen šport, niso pozabili na kondicijske priprave, posledica katerih je boljša telesna pripravljenost na specifično strelsko držo, kot tudi dvig samozavesti samega strelca. Veliko je bilo govora o nekih preprekah (v glavi), tremi in pritisku, ki jih imajo strelci na tekmovanjih, ki potem preprečujejo, da bi nastopali sproščeno, kot je to na treningu. Zato je pomembna in potrebna tudi psihološka priprava, glede katere je mladim pomagala tudi večkratna državna prvakinja Saša Marija Ratnik.

Strelci so poleg »običajne« tekme na pripravah odstreljali tudi FINALE, ki za mnoge predstavlja veliko obremenitev, preizkusili pa so se tudi v tekmovanju parov, ki je bilo še posebej zanimivo. Veliko zanimivega je mladim strelcem na večernem predavanju povedal tudi dobitnik srebrne paraolimpijske medalje Rio 2016, Franček Gorazd Tiršek. Udeležence je obiskal in nagovoril tudi župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek, kateremu se ŠSD Murska Sobota zahvaljuje za vso podporo in spodbudne besede mladim in strelskemu športu nasploh.

Foto: Simon Farkaš

Več fotografij v spodnji galeriji …

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.