https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Viljem Klememčič se predstavlja s svojimi akti v Dosorju

03.11.2017 ob 10:00  

Priznani mariborski fotograf Viljem Klemenčič iz Dupleka pri Mariboru, se v DOSORJu v Radencih predstavlja s svojimi fotografskimi umetniškimi deli – AKTI. Fotografska razstava je bila svečano odprta v petek in bo predvidoma na ogled vsaj en mesec.


Viljem je prvič prijel za kamero v sedmem razredu osnovne šole. Ob vsem tem je razvijal čut lastno estetiko in svojo kompozicijo. Umetnik se je poleg fotografije, ukvarjal več kot deset let tudi s filmsko umetnostjo in na festivalu dokumentarnega filma, v organizaciji Kino Klub Maribor prejel prvo nagrado za dokumentarni film.

Posebno poglavje umetniškega delovanja Viljema Klemenčiča je nedvomno umetniška fotografija s katero se ukvarja že 35 let. Lepota nežnega spola, tudi tista notranja, preide na fotografijah še kako na plano. Z gotovostjo lahko govorimo o mojstru akt fotografije. Začetki tega poglavja segajo kar nekaj časa nazaj, ko je bil uradni fotograf pri izboru za Miss Slovenije. Več kot osemnajst let je fotografiral slovenske lepotice. Med drugim je bil tudi uradni fotograf agencije Bernie Models.

Razstava v DOSORju je njegova šesta po vrsti. Presežek v umetnikovi fotografiji predstavljajo akti. Združil je lepo in staro – lepota mladega ženskega telesa je estetsko upodobljena v starih gradovih in kar naenkrat zapuščeni gradovi pripovedujejo novo zgodbo.

V črno beli fotografiji je še kako vidna igra svetlobe in senc. Premišljena kompozicija in golo žensko telo, govori o izpovedi in subtilnosti fotografa. Fotografija najprej nastane v njegovi duši, ko je tehnično dodelana, jo postavi na ogled opazovalcu, pri čemer pa vedno ohranja spoštljiv odnos do ženske lepote. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.