https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Sprejemno - namestitveni center v Lendavi kot kaže končno pospravljajo

Lendava, 05.11.2017 ob 12:00  

Že dolgo prazni begunski center v Lendavi, kot kaže končno pospravljajo.


Spomnimo. Begunski center v Lendavi je vzpostavilo Ministrstvo za notranje zadeve, in sicer je bil lociran na parkirišču nekdanjega Integrala, z zmogljivostjo 600 ljudi. Ta je bil že dalj časa prazen, kar je burilo duhove, predvsem zaradi velikih stroškov vzdrževanja - le ti bi se naj gibali 50.000€ na mesec, v to pa je bilo zajeto: najem šotorov z vključenim podom in razsvetljavo, zagotavljanje vode in električne energije ter odvoz komunalnih odpadkov.


Kot je na poslansko vprašanje, kako dolgo bo še stal namestitveni center v Lendavi, je poslancu Jožefu Horvatu odgovorila ministrica za notranje zadeve, mag. Vesne Gyorkos Žnidar (29. februar 2016):

“Začasni nastanitveni center za migrante v Lendavi se bo na podlagi sklepa Vlade Republike Slovenije z dne 28.6.2016, vzdrževal v pripravljenosti do 31.12.2016. Vlada namreč pozorno spremlja razmere v soseščini in ugotavlja, da nevarnosti za ponovno odprtje t.im. balkanske migracijske poti še zdaleč ni konec. Ob enem pa s tem izpolnjuje tudi mednarodne zaveze, da bo imela določeno številko kapacitet v pripravljenosti.”

"Najemno pogodbo za postavitev sprejemno namestitvenega centra je Ministrstvo za notranje zadeve sklenilo s podjetjem Avto Krka d.o.o., najemna pogodba za zemljišče v izmeri nekaj več kot 15.000 kvadratnih metrov pa je sklenjena za določen čas enega meseca in se avtomatično podaljša za enako obdobje, v kolikor je stranka ne odpove najmanj 15 dni pred iztekom dogovorjenega roka."

Lendavski namestitveni center je tako zadnji, ki ga demontirajo - leto in pol po koncu večjega migrantskega vala.

več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.11.2017 ob 12:23 gost

      Novega naj napravijo ob hrvaško-slovenski meji, tam, kjer Slovenci pravijo, da jim ograje ni treba, ker itak migranti prehajajo državno mejo, kjer hočejo. In ti Slovenci naj jim tudi dajo zavetišče ter seveda vse, kar pripada zraven. Amen.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.11.2017 ob 12:50 LEDAVA VAROŠ gost

      Ja zdaj do delali za Ledavske begunce iz stolpa da se naselijo tukaj.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.11.2017 ob 17:44 gost

      Dajte rajši nekaj pametnega za članek, ne pa samo podpihovanje nestrpnosti....

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.11.2017 ob 6:55 gost

      ...podpihovanje nestrpnosti... Kako so pa kaj muslimani strpni?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.