https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Panvita Pomgrad morala priznati premoč ACH-ju

5.11.2017  

V soboto 4. novembra ob 19. uri je v športni dvorani OŠ I. bilo odigrano srečanje 5. kroga 1. DOL, kjer se je domača Panvita Pomgrad pomerila z aktualnimi državnimi prvaki ACH Volley. Pred okrog 400 gledalci so Ljubljančani v prvem nizu morali priznati premoč domačinom a so nato rutinirano dobili nasledne tri zaporedne nize ter slavili s končnih 1 : 3.

Panvita Pomgrad vs. ACH Volley Ljubljana  1:3 (25:18, 20:25, 22:25 in 20:25)

Ljubljančani so odlično odprli tekmo in takoj povedli s 7:4, a so jih odbojkarji Panvite Pomgrad ujeli na 8. točki in od tu naprej je v uvodnem nizu igralo samo še domače moštvo. Brezkompromisna igra Fujsovih varovancev je bila praktično brezhibna, pri ACH-ju pa je šepal sprejem servisa pa tudi pravega začetnega udarca ni bilo. Gostujoči trener, Zoran Kedačič je hitro uvidel, da tako ne bo šlo in namesto kapetana Flajsa je vstopil veteran Pleško. A omenjena menjava v uvodnem nizu še ni prinesla želenega učinka, zato pa je izkušeni Pleško svoje oddelal v nadaljevanju, ko je ostal na parketu.

Drugi niz so z odličnim servisom Dika Puriča odprli Ljubljančani. Pri Panviti Pomgrad je zanihal sprejem servisa in po začetnih udarcih korektorja Mihajloviča ter prebrisanega Pleška je ACH Volley ušel Sobočanom na 6:13. Odbojkarji Panvite Pomgrada so se zatem prehitro predali in po učinkovitem zaključku blokerja Videčnika za zadnjo točko drugega niza je bil izid izenačen na 1:1.

Še najbolj je bil na koncu razburljiv tretji niz v katerem je bil izključen gostujoči trener, Kedačič. Ta je namreč po pisku glavnega sodnika Melavca pri izidu 12:16 in zapravljeni točki pordečelega korektorja Mihajloviča kar samovoljno vkorakal na igrišče in se je tako moral hladiti do konca niza. A Sobočani zmede v gostujoči vrsti niso znali izkoristiti. Vse preveč je bilo napak, tudi začetniških, kar so izkušeni Ljubljančani znali takoj kaznovati. Drugi niz za vodstvo z 2:1 v nizih je za ACH Volley zaključil gostujoči sprejemalec, Jan Pokeršnik, ki je bil z 21. točkami tudi najučinkovitejši igralec na tekmi.

Zadnji, četrti niz pa je bil zatem z nekaj prebliski Panvite Pomgrada zgolj še formalnost. Panvita Pomrad je sicer povedla z 1:0, a je bilo to tudi vse kar so zmogli saj so zatem Ljubljančani vseskozi vodili. Odbojkarji Panvite Pomgrada so prišli najbližje le do izida 18:21, a tudi takrat odločilnega koraka za presenečenje ni bilo. Všečno odbojkarsko predstavo v kateri so tokrat lahko uživali predvsem gledalci sta na koncu z blokom domačemu korektorju Bogožalcu zaključila Videčnik in Mihajlovič za zadnjo točko na tekmi in sicer pričakovano zmago izkušenejšega ACH-ja s 3:1.

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli:

Bogožalec 17, Grut 14, Rojnik 13, Flisar 6, Banič 2, Javornik 2

Točke za Ach Volley so dosegli:

Pokeršnik 21, Mihajlovič 16, Videčnik 12Purič 10, Pleško 6, Brulec 3, Flajs 2

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.