https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Podžupan in predsednik pevskega društva obračunala s pestmi in pohodnimi palicami

Selo, 06.11.2017 ob 9:00  

Sprla sta se zaradi izposoje delovnega stroja, obračunala pa s pestmi in pohodnimi palicami.


V Selu na Goričkem v teh dneh zaključujejo gradnjo mostu na državni cesti, ki so jo vaščani težko pričakovali dlje časa. Družba UB iz Prebolda, izvajalec gradbenih del svoje stroje po končanem delovniku shranjuje na posestvu Oskarja Makarija, predsednika Pevskega društva v Selu in lastnika vaške gostilne, ki stanuje blizu gradbišča.

Prav omenjeni stroji pa so botrovali sporu s sosedom Štafanom Kodilo, občinskim svetnikom in podžupanom občine Moravska Toplice. Kodila si je namreč za zasebno uporabo želel sposoditi enega od strojev, in sicer vibracijski teptalnik. Kot je povedal Makariju, je dovoljenje za uporabo stroja dobil od delovodje gradbišča in direktorja podjetja. Makari pa pojasnjuje, da od nikogar od odgovornih v podjetju ni dobil dovoljenja, da Kodila odpelje stroj z dvorišča, zato mu stroja ni prepustil. Besedni dvoboj je pripeljal do obračuna s pestmi in pohodnimi palicami, ki ga je na koncu prekinil prihod policije.

Dve plati zgodbe

Makari pojasnjuje, da ga je Kodila udaril s pestjo v čelo in brcnil, sam pa ga je nato udaril s pohodniškimi palicami in pobegnil v hišo. Dodaja, da ga je Kodila ob prihodu na njegovo dvorišče najprej vprašal, ali ve, da je on podžupan. Pojasnjuje, da sta s Kodilo že dlje časa v sporu, tožila sta se tudi že na sodišču. Po pretepu je Makari moral na urgenco, še vedno pa čuti bolečine, pojasnjuje vodja pevskega zbora, ki je sicer Kodilov krstni boter.

Kodila pa pojasnjuje, da je o izposoji stroja bil dogovorjen z delovodjem in direktorjem. Stroj si je želel izposoditi med prazniki, ko ga na gradbišču niso potrebovali. Da si želi izposoditi stroj, je najprej povedal Makarijevi ženi, ki mu je rekla, naj ga vzame. Ko je prišel na dvorišče, je tam srečal Makarija, ki je povedal, da ne ve nič o izposoji stroja. Kot nadalje pojasnjuje Kodila, je želel priklicati odgovorne pri UB projektu, a jih takrat ni mogel priklicati. Po stroj se je vrnil naslednji dan, ko naj bi, kot še pojasnjuje, dobil zagotovilo iz podjetja, da bodo o izposoji obvestili Makarija: »Povedal sem mu, zakaj sem prišel, v tem času se mi je počasi približeval in povedal, da ne ve, zakaj sem prišel, vzel sem telefon, da bi poklical odgovorne v podjetju, v tem času pa je začel kričati, naj se poberem z dvorišča in me s palicami zbadati v trebuh. Nato je začel soročno z obema palicama udrihati po meni, dobil sem več udarcev po glavi in po roki, ko sem se branil, medtem ko sem krilil z rokami, pa je prišlo do kontakta in sem tudi sam udaril njega. Ko mi je začela teči kri, je Makari odskočil, jaz pa sem mu povedal, da bo za to še plačal. Umaknil se je k vratom hiše, od koder je klical policijo, kar sem takoj storil tudi sam, vendar je bil on hitrejši. Palice so bile zaradi udarcev na koncu ukrivljene.« Kot še pojasnjuje Kodila, je že ob prihodu policije vedel, da bo Makari skušal hliniti poškodbe. Tudi sam napoveduje tožbo zoper Makarija, za katerega meni, da mu želi škodovati pri opravljanju funkcije podžupana, dodaja pa, da je Makari tudi sicer škodoželjen in da drugim vaščanom pošila razne inšpekcije, poroča Večer.

Bo spor botroval odstopu Kodile z mesta podžupana?

Spor med Makarijem in Kodilo žalosti tudi župana občine Moravske Toplice Alojza Glavača, ki ne želi komentirati aktualne zadeve, saj, kot pravi, spor med občanoma traja že deset let. Obžaluje, da je prišlo do incidenta, saj se zaveda, da dogodek lahko povzroči še večje delitve med občani.

Kodilo smo povprašali, ali bo pripetljaj s sosedom vplival na njegovo delovanje v občinskem svetu in o morebitnem odstopu z mesta podžupana, a na odgovor še čakamo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.11.2017 ob 10:57 Naci+ gost

      KDO IMA PRAV? To je zdaj vprašanje! Dvomim pa,da bi Makari, ki da je gostilničar, pošiljal vaščanom razne inšpekcije, kajti, če bi bilo res tako, potem bi si izpodrezoval vejo: gostilna bi bila prazna.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.11.2017 ob 12:51 gost

      Korupcija na vidiku. Podžupan si nima kaj izposojati stroja v zasebno korist. Za delo s strojem naj najame strojnike in plača račun kot vsi ostali državljani.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.11.2017 ob 15:28 gost

        Ravno, kar je napisal zgornji gost, sem pravkar hotel dodati. Še to: mislim, da je zdaj pravi čas za novega podžupana!

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.11.2017 ob 14:10 gost

      Grad gori, grof beži, vino teče naj še teče kri..:-)

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.11.2017 ob 14:56 Loki gost

      Gostilna je bole prazna kak puna zadnje case!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.11.2017 ob 15:45 Naci+ gost

      Vse gostile so zadnje čase "bole prazne kak pune". Veliko so jih zaprli,ker ni denarja.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.11.2017 ob 13:51 žaba gost

      KORUPCIJA !!!! Tudi jaz bi si sposodil gradbeno mehanizacijo in si zastonj urejal vse živo. Še šušmaril bi s temi stroji. Kje so tukaj ustrezni organi? Kaj misli, če je podžupa in so nekomu dali delo na občinski lastnini,, da bo potem lahko kar tako nekaj dobil od tega podjetja. Gostilničar je ravnal prav! Če so straoji pri njem je tudi posredno odgovoren, kaj se z njimi dogaja. Kaj bi bilo, če bi podžupan nazaj vrnil poškodovan ali pokvarjen stroj? Župane in podžupane je potrebno bolj vzeti pod drobnogled. Marsikaj se dogaja in ostaja skrito. Funkcionarji se okoriščajo, ljudje pa vse to plačajo. Temu podžupanu pa se tudi že na daleč vidi, da je zraven vsega še prepotenten in zato ne čudi, če je prilezel do te funkcije. In sedaj hoče igrati kralja na betajnovi. Odstopil tudi ne bo, ker je to tipično slovensko, da se z vsemi sredstvi brani in se oklepa funkcije četudi se koga dobi s prsti v marmeladi. Slovenski funkcionarji ne odstopajo. Pri nas zakoni etike in morale ne veljajo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.