https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Local vocal fest v Črenšovcih s kvintetoma Aeternum in skupino In spiritu

08.11.2017 ob 7:10  

Z namenom širjenja pevske kulture v Pomurskem prostoru, je Moški Vokalni kvintet Aeternum organiziral bienalni festival z naslovom Local vocal fest, ki se je letos odvijal v soboto, 28. oktobra, v kulturni dvorani v Črenšovcih.

Gost domačega kvinteta Aeternum je bila tokrat Vokalno glasbena skupina In spiritu iz Vojnika. Skupini sta se najprej predstavili s programom umetnih in ljudskih skladb, za posladek pa sta za konec družno zapeli znano Žabjo svatbo.

Obiskovalci so lahko uživali v izjemnem glasbenem programu, saj sta obe skupini s tankočutnim izvajanjem pesmi dokazali, da spadata v sam vrh ljubiteljskega vokalnega petja, kar nenazadnje potrjujejo tudi številna priznanja, ki sta jih skupini prejeli na različnih državnih in mednarodnih festivalih.

Moški vokalni kvintet Aeternum, pa je v okviru Local vocal fest 2017 že v mesecu marcu v vrtcu Turnišče izvedel glasbeno pevske delavnice, kjer so otroci spoznavali in izdelovali glasbila, se naučili nekaj otroških skladbic in jih zapeli skupaj s člani kvinteta.

Foto: Vokalni Kvintet Aeternum

Več fotografij v spodnji galeriji …

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.