https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Po romanu Colma Tóibína Marijin testament: Brezmadežna/Immaculata

Kdaj: Sobota, 02.12.2017 ob 19:00

Kje: Lendava, Gledališka in koncertna dvorana Lendava

Dramatizacija in priredba: Livija Pandur in Tomaž Pandur

Zasedba: Nataša Matjašec Rošker

Prevod in dramaturgija: Livija Pandur

Scenograf: Marko Japelj

Kostumograf: Leo Kulaš

Lektor: Janez Bostič

Avtorja glasbe: Boris Benko, Primož Hladnik (Silence)

Sodelavci pri predstavi: Branko Jordan, Tibor Hrs Pandur, Edward Clug, Andreja Japelj, Marjeta Borštnar Mini, Janez Balažic

Oblikovalka svetlobe: Vesna Kolarec

Fotograf: Aljoša Rebolj

Oblikovalec tona in video opreme: Gorazd Vever

Predstava traja 1 uro in 10 minut, brez odmora.

Načrtovano je bilo, da bo lansko sezono mariborske Drame otvorila uprizoritev, zasnovana po romanu Colma Tóibína Marijin testament (2012) v priredbi in režiji Tomaža Pandurja.

Tomaž se je navdušil nad Tóibínom, enim najuglednejših sodobnih irskih pisateljev, ki je z romanom Marijin testament humaniziral Kristusovo mater in ji končno podelil lastni glas.

Njegova Marija živi v izgnanstvu in obuja spomine na dogodke, ki so privedli do brutalne smrti njenega sina. Ne spominja se ga kot odrešitelja, pač pa kot občutljivega človeka, otroka, ki je živel v času velikih sprememb in pretresov med ljudmi, ki jim ne bi smel zaupati.

Marijina legenda je v uprizoritvi Brezmadežna/Immaculata, ki jo je po Tomaževi gledališki viziji oblikovala Livija Pandur s sodelavci, prestavljena v intelektualno in emocionalno klimo našega časa.

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.