https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Inšpektorat ustavil postopek

22.11.2017 ob 19:45  

Informacijski pooblaščenec je ugotovil, da je bil videonadzorni sistem v objektu na Lendavski ulici 53 v Murski Soboti, ki je v lasti Mestne občine Murska Sobota, nameščen za zakonit namen in je zato postopek z odločbo ustavil. Glede na to, da je inšpektorat postopek ustavil, je pričakovati, da jo bo tudi tožilstvo.

Po pridobljenih informacijah bi naj uslužbenec Mestne občine Murska Sobota Milan Sapač februarja letos vložil ovadbo zaradi domnevno nezakonitega snemanja v času med 15. februarjem in 30. majem 2016, in sicer v prostorih zaklonišča, ki je v lasti murskosoboške občine. Gre za objekt na Lendavski ulici 53 v Murski Soboti, kjer Rdeči križ skladišči humanitarno pomoč.

Videonadzorni sistem nameščen za zakonit namen 

Informacijski pooblaščenec je po končanem postopku ugotovil, da je bil videonadzorni sistem v objektu na Lendavski ulici 53 v Murski Soboti nameščen za zakonit namen in zato je postopek z odločbo ustavil. Glede na to, da je inšpektorat odločbo zavrnil, je pričakovati, da jo bo tudi tožilstvo.

Mestna občina Murska Sobota pričakuje iz tožilstva podoben odziv

Na občini menijo, da je bilo ukrepanje nujno, glede na dosežen rezultat, to je zaščiteno premoženje Rdečega križa, pa povsem upravičeno. Kraja je nedopustna sama po sebi, ker pa gre za stvari humanitarne organizacije, pa je dejanje še toliko bolj sprevrženo in nesmiselno.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Predstavniki Rdrečega križa Slovenije, Območno združenje MS, ki ima skladišče v prostorih MOMS so slednjo lani obvestili o sumu kraje humanitarne pomoči. V ta namen je bil zato sklican posvet, na katerem so sodelovali predstavnik MOMS, zaposleni na Rdečem križu Murska Sobota in predstavnik Policijske postaje Murska Sobota. Na posvetu je bilo dogovorjeno, da se vzpostavi videonadzor s strani pooblaščene varnostne službe. Ker gre za prostore MOMS, je Rdeči križ Murska Sobota, pisno zaprosilo za montažo videonadzora, z razlogom, da se zaščiti humanitarna pomoč. Na podlagi zaprosila je varnostna služba Sintal izvedla montažo videonadzora, ki se je izvajal le krajše obdobje. Ko so Mestni občini Murska Sobota iz Rdečega križa Murska Sobota sporočili, da v tem času ni bilo neskladnosti pri zalogi humanitarne pomoči, so predlagali, da se oprema za videonadzor odstrani, kar se je tudi storilo. Iz Mestne občine Murska Sobota so sporočili tudi, da iz njihove strani nihče ni opravil vpogleda v posnetke videonadzora.

Kot pojasnjujejo na murskosoboški občini, je prostor za skladiščenje humanitarne pomoči v zaklonišču, ki ni javni prostor in je kot tak zaprt. Do njega imajo dostop predvsem zaposleni v Rdečem križu Murska Sobota, ki so o videonadzoru bili obveščeni. Prav tako so bili prostori ustrezno označeni, kar je ugotovil tudi informacijski pooblaščenec.

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.11.2017 ob 20:06 privatnik gost

      In ka de se zgaudilo. Do odpujstele toga uradnika? Seveda ga nedo. Psi lajajo, karavana ide dale.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.11.2017 ob 22:23 gost

      Kazensko ovadbo ni napisal skladiščnik občine, ker toga neje sposoben, ampak jo je napisal načelnik ue. Vsi znamo, ka skladiščnik in načelnik pač prijateljujeta. Geli bar, ešče dva moderna moška. Šče se maščevati občini, ka ga imajo za nesposobneža, ka pa valjda načelnik ne prenese. Da je nesposoben za resno in koristno delo pa nažalost znano tudi vsi zaposleni na ue in vsi tisti, ki so kdajkoli ščeli zidati kučo ali pa fabriko.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.11.2017 ob 22:25 gost

      Da sta moderna to znan, ne drži pa, da je načelnik napisal kazensko ovadbo. To je on nej sposoben.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.11.2017 ob 22:28 gost

      Zdaj mi je jasno, zakoj so na občini gvušni, ka stoga nika nede.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.