https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Prosti strel: Liga treh hitrosti

23.11.2017  

Na Pomurec.com ob četrtkih objavljamo prispevke iz rubrike Prosti strel, v katerih predstavljamo zanimivosti nogometnega dogajanja na pomurskem območju. Minuli vikend so tretjeligaši stopili na zelenice še zadnjič to jesen.

 

Minuli vikend so pomurski tretjeligaši stopili na zelenice še zadnjič to jesen. Pogled na lestvico kaže na ligo treh hitrosti: Odranci, Polana in Beltinci bodo kot vse kaže spomladi bili bitko za naslov prvaka. za njimi (varno) plujejo Ljutomer, Hotiza, Tromejnik in Grad. Nato ostanejo še Črenšovci, Turnišče, Čarda, Bogojina, Rakičan, Slatina in Radgona, ki pa bodo, kot vse kaže, bili ogorčen boj za obstanek - če vzamemo v obzir, da bo naslednjo sezono 3.SNL - vzhod štela le 10 ekip.

Aleksander Jerebic (Odranci): "Po jesenskem delu sezone smo lahko zelo zadovoljni, saj smo izpolnili primarni cilj kluba, to je uvrstitev med prve tri ekipe. Skoraj celotni jesenski del smo nekako dihali za ovratnik suvereni ekipi Polane, vendar nam jo je na zadnji tekmi jeseni uspelo prehiteti in bomo tako spomladanski del zasluženo pričakali kot vodilna ekipa lige s 37 točkami po 14 odigranih tekmah. Neke konstante v igri nekako nismo pokazali, saj smo bili primorani zaradi številnih poškodb in tudi odsotnosti igralcev večino tekem odigrati v spremenjeni postavi, smo pa s tem tudi dokazali, da imamo tako širino, kot kvaliteto in sigurno še veliko rezerve v igri, kar pa verjamem, da bomo spomladi pokazali tudi na igrišču. Še enkrat bi čestital celotni ekipi, trenerjema in ostalim članom kluba za doseženo ter se zahvalil navijačem, ki nas spremljajo na tekmah in navijajo za NK Odranci."

Žiga Kotnjek (Polana): "Z jesenskim delom prvenstva smo več kot zadovoljni, saj smo končali na lestvici še nekoliko višje kot smo pred sezono pričakovali. Večino časa smo bili prvi,ampak nam je v zadnjih krogih žal sreča obrnila hrbet. Želimo si, da bomo v spomladanskem delu prvenstva še naprej igrali tako dobro, ter se do zadnje kroga borili za naslov prvaka."

Največ gledalcev v Beltincih, najmanj v Gornji Radgoni

Če se na kratko ustavimo še pri obisku tekem vidimo, da so najbolj obiskane tekme vodilnih klubov. Tekme vodilne trojice si je tako ogledalo povprečno: v Beltincih 329 gledalcev, v Veliki Polani 321 gledalcev in v Odrancih 307 gledalcev. Najmanjše povprečje gledalcev imajo pri novincu Radgoni (99 gledalcev), v Ljutomeru (133 gledalcev), ter v Bogojini in Rakičanu, kjer si je tekme ogledalo povprečno 134 gledalcev.

Najboljši strelec dosedanjega dela prvenstva je Samo Žalik

Na listi strelcev si je nekaj prednosti nabral Samo Žalik (Polana), ki se je jeseni ustavil pri doseženih petnajstih zadetkih. Sledita David Vinkovič (Odranci) in Mitja Botjak (Tromejnik), ki sta zadela enajstkrat, desetkrat pa je nasprotnikovo mrežo zatresel Jernej Tkalec (Beltinci).

Vsekakor nas čaka še pestra pomlad. Zanimivo bo tako v borbi za naslov prvaka, kjer so zaenkrat v igri Odranci, Polana in Beltinci, še bolj pa v igri za obstanek, saj bo, spomnimo, naslednjo sezono 3. SNL - vzhod štela le deset ekip.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.11.2017 ob 14:48 doktor nogometa gost

      Ne vem, kaj človek bere, ozirama naslov bi moral biti: FORMULA 3 -hitrosti, ki se še verjetno dajo doseči. Koji kurac je kdaj nogomet meril v HITROSTI. REJSAN VEČ NA TI NASLOVE PRISPEVKOV MORAŠ BITI NADKOEFICIENTNO SPOSOBEN, DA V NASLOVU ZAZNAŠ če seveda ne bereš dalje prispevka, da se gre o nogometu TREH HITROSTI, kar naslov članka ne opredeljuje.. Vprašanje za umetnike portala: V KATERI BRZINI - HITROSTI JE 2. oziroma 1. NOGOMETNA LIGA SLOVENIJE??????????? N E VEM V KAKERO KATEGORIJO NOVINARJEV LAHKO OPREDELIŠ TAKEGA UMETNIKA!!!!

      0 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.11.2017 ob 18:23 gost

        doktor bi bilao fajn če nebi že ob 14:48 posegali po prepovedanih substancaj,pa bi se nafčili pijsati.nej pa ka nekši halo tu zganjate,pa mijslin ka ste vij cepleni prauti sakeršnjoj koli hitrausti...

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.11.2017 ob 14:50 mrki gost

      Polana!

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.11.2017 ob 15:51 gost

      To kaj gledamo letos v drugi ligi, bi lahko najbolsji nasi tretjeligasi z lahkoto obstali v drugi ligi. Po kvaliteti bi z lahkoto skupaj pobral 18 igralcev za drugo ligo, samo finance so verjetno manjsi problem. Upam, da bo kdo od tretjeligasev napredoval v drugo ligo in pol iz vsega Pomurja pobral najboljse in rezultat bi bil po moje zelo dober! V tretji ligi vzhod igra zelo veliko kvalitetnih igralcev, ki bi lahko z lahkoto igrali v drugi ligi!

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.11.2017 ob 17:22 gost

        Se pa vidi da nimaš pojma o moči 2 lige ena tekma ki si jo gledal ali še to ne si napisal svoje zgrešeno mnenje, Mura večina Nafta tudi je menjala kader za 2 ligo če ti vidiš to kaj pišeš zakaj po tvojem Mura ni obdržala igralce iz 3 lige ????

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.11.2017 ob 16:46 000 gost

      KOJA POLANA HA HA

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.11.2017 ob 17:43 gost

      biciklin kukurus liga

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.11.2017 ob 20:52 gost

      Mura in Nafta imata cilj prvo ligo in zato sta pripeljali veliko novih igralcev. Ekipe, ki pa so v spodnjem delu lestvice, pa niso nic boljse, kot nasi najboljsi tretjeligasi. Ni druga liga vec tako mocna, kot prejsnja leta, ko je bilo samo deset klubov! Tudi drugo ligo bi trebalo vrnit na deset klubov, da bi spet imeli mocno ligo!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.11.2017 ob 23:23 gost

      Nasprotno, ravno letos je izjemno mocna 2 liga. Mas 10 zelo dobrih klubov, od tega 3, 4 vrhunske za drugoligaske razmere. Je pa 6 slabih, samo se vedno ostane 10 mocnih. Se lani je blo mogoce 5, 6 mocnih. Tako da je letos vec mocnejsih ekip v 2 ligi, tudi gledanost, predvsem zaradi mure dosti boljsa, spomladi pa tako mura preseze vse rekorde 2 lige, saj ima doma vse derbije... drugace pa zelim muri 1 ligo, nafti 2.. ostali pa naj kar ostanejo 3ligasi, saj je tako bolje, tudi iz vidika financ in gledalcev.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.11.2017 ob 19:34 v1h4r gost

      stari ej.. v kakši pogovor se vij zaplejčete.. svašta ej. Eni lidje tu ka komentarajo nemajo pojma o čen se ide, telko ka samo provocerajo.. v bistvi, drujgo niti ne čakajo ka kaj tu skomenterajo te pa samo čakajo kda de što kaj pametnoga napisal.. pa v resnon pomeni pametnoga.. saka čast polani, odrancon pa vsen drujgin.. nemaš kaj praviti.. nas pa praf čaka zanimivi spomladanski del sezone.. lp vsen

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.