https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Vodenje kluba ŽNK Teleing Pomurje prevzel Branko Gros

27.11.2017  

Potem ko je bil minuli vikend odpovedan dvoboj beltinskih nogometašic z Ankaranom, zaradi oklestene ekipe s Primorske, so v pomurskem klubu v soboto popoldan izvedli klubsko skupščino. Klub bo po novem vodil Branko Gros.


Novi predsednik je nasledil Stanka Ivanušiča, ki je z Janezom Smolkovičem zasedel položaj podpredsednika kluba. Gros, dolgoletni nogometni delavec, ki je v preteklosti vodil MNZ Lendava, je odličen poznavalec ženskega nogometa, saj je tudi predsedoval Komisiji za ženski nogomet pri NZS.

Gros je prepričan, da je pred klubom kljub vsem oteževalnim okoliščina, ki zavirajo razvoj ženskega nogometa, svetla prihodnost. Kot je dejal ob izvolitvi, je osnovna naloga kluba vzgoja igralk od najmlajših kategorij do članske ekipe: »Osnovni cilj je skrb in vzgoja igralk z uvajanjem v nogomet, nikakor pa ne rezultati, ki bodo pri taki viziji prišli sami od sebe kot posledica pravilne vzgoje, učenja in strokovnega dela.«

Poudaril je, da je potrebno s pomočjo lokalne skupnosti, MNZ Murska Sobota, Nogometne zveze Slovenije in ustreznih ministrstev priti do sredstev, s katerimi bo omogočeno sofinanciranje strokovnih sodelavcev-trenerjev.

Igralke prvega moštva so po besedah novega predsednika »dolžne nase prevzeti odgovornost za rezultate v tekmovanjih, v katerih nastopajo. Vsakoletni tekmovalni cilj kluba je dvojna krona, v prvi vrsti naslov državnih prvakinj in s tem nastop v kvalifikacijah za uvrstitev v UEFA Ligo prvakinj. S tem si klub iz nagrad UEFA zagotovi nujno potrebna sredstva za nemoteno delovanje obsežnega klubskega pogona. Dosegljiv cilj je tudi, da se ekipa v naslednjem obdobju vsaj enkrat uvrsti v osrednji del UEFA Lige prvakinj, kar bi pripomoglo tudi k dvigu rejtinga tako kluba kot slovenskega ženskega nogometa.«

Izpostavljeno je bilo tudi sodelovanje z lokalno skupnostjo. V minulih mesecih sta klubu na pomoč priskočili Krajevna skupnost in Turistično društvo Bratonci, medtem ko sodelovanje z občino Beltinci, lokalnimi nogometni klubi in Športno zvezo Beltinci ni na želenem nivoju, zato si ga želimo urediti. »Stare zamere je potrebno pozabiti ter vzpostaviti korektne odnose. ŽNK Pomurje ne more delovati brez pomoči in sodelovanja lokalne skupnosti, ne na področju zagotavljanja infrastrukturnih pogojev, kot ne na področju financiranja kluba. Lokalna skupnost pa se mora zavedati, da ŽNK s svojimi rezultati občino Beltinci predstavlja in reklamira po Sloveniji in Evropi, kar s promocijskega in turističnega vidika ni zanemarljivo,« je poudaril novi predsednik, ki se je zahvalil Občini Beltinci in županu Milanu Kermanu ter bratonski krajevni skupnosti za pomoč pri nesebičnem zagotavljanju infrastrukture z željo po nadaljnjem korektnem sodelovanju.

Na skupščini so spregovorili tudi o problematiki financiranja. V klubu si želijo, da bi ob že obstoječih sponzorjih in donatorjih, za katere upajo, da jim bodo še naprej stali ob strani, našli tudi nove vire. Ob aktivnostih NZS, ki se trudi poiskati sponzorja SŽNL, pričakujejo tudi pomoč s strani lokalne skupnosti, predvsem v zagotavljanju brezplačne uporabe igralnih površin ter stroškov uporabe potrebnih spremljajočih prostorov. Stanko Ivanušič je ob tem predlagal financiranje s srani vseh pomurskih občin, saj klub le v desetih občinskih skupnostih nima svojih predstavnic.

Gros je pri tem dodal, da lahko veliko finančnih težav rešijo z naslovom državnih pravakinj in uvrstitvijo v kvalifikacije za UEFA Ligo prvakinj. Če bi jim ob tem uspelo pridobiti organizacijo kvalifikacij, bi dodatno zagotovili znaten vir financiranja kluba: »Torej je naslov prvaka nujen cilj!« je sklenil Gros.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.