https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na mednarodni humanitarni akciji v Veržeju slavili domači slikopleskarji

29.11.2017 ob 8:15  

Letošnja mednarodna humanitarna akcija, ki jo je sekcija slikopleskarjev pri OZS organizirala v Prlekiji, je združevala tudi 19. tekmovanje slikopleskarjev. Najbolje so se izkazali prav domači slikopleskarji.

Mednarodna humanitarna akcija, ki jo je OZS organizirala v Prlekiji, je med otroki in vzgojitelji v Enoti Dom v OŠ Veržej požela pravo navdušenje, saj je v enem dnevu 91 slikopleskarjev povsem prenovilo štiri od šestih bivalnih enot, v katerih so nameščeni otroci z vedenjskimi in čustvenimi motnjami v starosti od 6 do 15 let, ki tu obiskujejo tudi osnovno šolo.

Med udeleženci je bila tretjina slikopleskarjev iz tujine, znova pa se je mojstrom pridružilo tudi 13 dijakov iz dveh srednjih strokovnih šol iz Maribora in Kranja ter 9 vajencev iz avstrijske slikopleskarske šole Baden.

Za valjčke so poleg mojstrov poprijeli tudi ravnateljica OŠ Veržej Marija Ferenc, Slavko Petovar, župan Občine Veržej, mag. Olga Karba, županja Občine Ljutomer, tamkajšnji vzgojitelji in učitelji ter predstavniki soorganizatorjev iz območnih obrtno-podjetniških zbornic OOZ Ljutomer, OOZ Murska Sobota, OOZ Gornja Radgona in OOZ Lendava. 

Iz obrtniškega stanovskega vidika ima ta humanitarno-tekmovalna akcija še poseben pomen, saj mojstri med seboj tekmujejo in preverjajo svoje spretnosti, v vlogi mentorjev pa dijakom prenašajo svoje dragocene izkušnje, jim delijo nasvete in predstavljajo gradbene materiale. Učencem OŠ Veržej so ob tej priložnosti predstavili tudi poklic slikopleskarja, zainteresiranim varovancem Enote Dom pa bodo omogočili tudi pridobitev štipendije, če se bodo pri prehodu v srednjo šolo odločili za poklic slikopleskarja.

Na sklepni večerni prireditvi v Termah Banovci so vsem sodelujočim podelili zahvale ter priznanja, razglasili pa tudi tri najboljše tekmovalne ekipe, tokrat vse tri iz Slovenije. Prvo mesto sta si letos zasluženo priborila slikopleskarja Avgust in Uroš Sreš iz Murske Sobote, drugo mesto je zasedla ekipa iz Markovcev, tretje pa iz Ljutomera.

Foto: Anže Petkovšek

O samo akciji pa smo poročali že TUKAJ – klik.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.