https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pobuda: V Lendavi si želijo dežurno lekarno

Lendava, 29.11.2017 ob 13:30  

V želji, da bi pacientom olajšali dostop do potrebnih zdravil in zdravstvenih pripomočkov, lendavski socialni demokrati Pomurske lekarne pozivajo k vzpostavitvi dežurne lekarne v Lendavi.


Občinski odbor Socialnih demokratov Lendava je v sredo, 22.11.2017, na seji predsedstva obravnaval pobudo občanov, da bi nova lekarna v Lendavi postala tudi dežurna lekarna. Menijo, da bi bilo v Lendavi nujno organizirat dežurno lekarno oz. vsaj spremeniti delovni čas nove lekarne, tako da bi le ta bila odprta vsaj ob nedeljah in praznikih od 8:00 do 12:00 ure, zato so na Pomurske Lekarne in na Občino Lendava naslovili poziv, v katerem ju pozivajo, da nova lekarna prilagodi delovni čas.

Foto: www.gradbenik.net

Pobudo, ki so jo poslali tako Pomurskim Lekarnam kot tudi Občini Lendava, objavljamo v celoti:

»Preučili smo gradivo, ki ste ga 20.4.2015 poslali na Občino Lendava, kjer ste zapisali "...., da so uporabniki naših storitev predvsem pacienti, ki istočasno uporabljajo storitev zdravnikov kateri v večini primerov delujejo znotraj Zdravstvenega doma Lendava in kateri se nahaja na oddaljeni lokaciji. Tako se morajo pacienti oz. uporabniki , če želijo dobiti ustrezno zdravilo, medicinske pripomočke idr., torej iz lokacije Zdravstvenega doma, napotiti še do lokacije lekarne v center mesta ki pa je od ZD Lendava, kot že navedeno dokaj odmaknjeno".

Zdravstveni dom Lendava, ki pokriva celotno Upravno enoto Lendava (druga največja v regiji), v velikosti teritorija 256 km2, na katerem živi 24.135 prebivalcev (30.9.2017) in ki ima paciente oz. uporabnike ne samo iz mesta Lendava, ampak širše in tudi veliko število domačih in tujih turistov, smo vsa ta leta, do 2.11.2017 morali shajati z eno lekarno v Lendavi in dežurno lekarno v Murski Soboti. Sedaj pa imamo v Lendavi 2 lekarni in ponovno nobene dežurne lekarne.

Pričakovati bi bilo, da bi se ena izmed lekarn, organizirala tudi v dežurno lekarno, saj ste zaradi odprtja nove lekarne, spremenili dosedanji delovni čas stare lekarne v centru Lendave – ga skrajšali. Nova lekarna je odprta do 19:00 med tednom in do 12:00 ure ob sobotah. Ker pa ste utemeljevali izgradnjo nove lekarne v neposredni bližini ZD Lendava in njenega urgentnega centra, je bilo za pričakovati, da bi se odpiralni čas lekarne prilagodil urgentnemu centru. Kot vemo, je le ta odprt 24/7/365, se pravi med tednom, vikendi in prazniki. Nova lekarna pa žal ni. Zakaj ne, veste samo vi.

Ker je nekako "standard" v Sloveniji, da je v regiji samo ena dežurna lekarna, bi lahko v začetku nova lekarna v Lendavi bila odprta vsaj ob nedeljah in praznikih, od 8:00 do 12:00 ure, kot imajo organizirano tudi druge lekarne po Sloveniji. Že dejstva da je UE Lendava druga največja, kot tudi da se Lendava razvija v vodilno turistično destinacijo v regiji, bi moralo zadostovati za tako organiziranje delovanja lekarne v Lendavi.

Upamo, da boste upoštevali našo sugestijo, in da boste v kratkem organizirali dežurno službo v novi lekarni v Lendavi.

Lep pozdrav!

OO SD Lendava«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.11.2017 ob 16:31 Naci+ gost

      POMURSKE LEKARNE so imele lani dobiček v vrednosti stroškov gradnje nove lekarne v Lendavi.Glede na to,da nas zdravniki zdravijo z vsemogočimi tabletami,je pričakovati še večji promet.Podpiram torej predlog,da je v novi lekarni v Lendavi pri ZD ob nedeljah dežurna služba, da mi-bognedaj-ne bi billo treba spet v MS kot nedavno - v nedeljo.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.11.2017 ob 9:51 gost

      Idi v Lenti

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.11.2017 ob 21:16 gost

      Aleluja!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.12.2017 ob 12:30 111 gost

      Kak naj bo Prekmurje razvito, či se pa niti Prekmurci med seuf ne razmimo... Sobočanci mrzijo Lendavo, Lendavčanci pa Soboto. Kretenizem...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. cryptorich
      01.12.2017 ob 14:16 cryptorich

      Postanite finančno neodvisni, pridružite se moji skupini. Registracija je breplačna: https://bitconnect.co/?ref=cryptorich85

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.