https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Prosti strel: Samo Žalik - mladenič, ki sledi svojim sanjam

30.11.2017  

Na Pomurec.com ob četrtkih objavljamo prispevke iz rubrike Prosti strel, v katerih predstavljamo zanimivosti nogometnega dogajanja na pomurskem območju. Jesenski del prvenstva 3.SNL - vhod je na vrhu lestvice strelcev Samo Žalik, nogometaš Polane. Z njim smo opravili krajši pogovor.

 

Kdaj si začel igrati nogomet in kako poteka tvoja kariera?

S petimi leti sem začel igrati nogomet v nogometni šoli Primera. Tam sem ostal do dvanajstega leta in se preselil k Muri. Tam sem bil najprej za leto dni posojen v Radgono, ki je tedaj igrala v 1. kadetski ligi. Vrnil sem se k Muri in tam ostal do petnajstega leta, nato sem se vrnil v Polano. Za člansko ekipo Polane sem začel igrati že s šestnajstim letom in od takrat sem bil štirikrat tudi prvi strelec lige.

 

Lani Polani ni šlo vse po načrtih ...

Res je, v lanski sezoni se našemu klubu ni izšlo vse po načrtih. Še danes je težko povedati, kaj je bil razlog za ta nerazumljiv padec forme in vzdušja v ekipi. Po menjavi trenerja smo se nekako pobrali in skušali iztržiti čim več točk do konca sezone. Iz tekme v tekmo se je začela dvigovati naša samozavest in prišli so tudi dobri rezultati.

Povsem drugače pa je letos. V čem je skrivnost?

Tako je, NK Polana je v letošnji sezoni pokazala, da je dobro organiziran klub. Naš cilj pred sezono je bila uvrstitev med prvih pet, sedaj pa se je vse to spremenilo, saj smo pokazali, da lahko bijemo bitko tudi za naslov prvaka. Pred sezono je bilo narejenih veliko sprememb, pripeljali smo nekaj kvalitetnih novih igralcev, ki so se izkazali kot prave okrepitve kluba in tudi rezultati kažejo na to. Mentaliteta našega moštva se je spremenila, vzdušje v ekipi je fenomenalno, smo kot ena družina, skupaj smo skoraj vsak dan, treniramo na polno in do sedaj se nam vse to obrestuje. Na koncu se nam na žalost ni vse izšlo po načrtih, saj smo v zadnjih štirih tekmah izgubili kar nekaj točk. Kar pa je zame najbolj pomembno je to, ta igramo konstantno dobro, čeprav izgubimo ali igramo neodločeno, smo definitivno vedno boljši nasprotnik.

 

Sam pa si v zadnjem času redno zadeval ...

Tako je, v dveh in pol sezonah sem dosegel 54 zadetkov. Kljub temu, da NK Polana ni bila na vrhu lestvice, sem v prejšnji sezoni dosegel 17 zadetkov, čeprav nisem bil zadovoljen s svojim izkupičkom. Vsako sezono, pred sako tekmo si govorim, da sem sposoben narediti več, pa čeprav mi v klubu govorijo, da sem naredil veliko. Kljub vsaki pohvali navijačev in vsemu temu, se ne zadovoljujem s tem kaj sem naredil do sedaj. Vedno je lahko boljše. Kar pa je najbolj pomembno je to, da naša ekipa igra dobro. Sem pa presrečen, da lahko pomagam svoji ekipi z zadetki, ter da lahko naše navijače in vse privržence nogometa razveseljujem z dobrimi predstavami, ter seveda z zadetki. Trudil se bom še naprej in trdo treniral. Vsak trud se ti na koncu obrestuje.

 

V tej sezoni si še posebno učinkovit, kar te verjetno veseli?

Sanje vsakega napadalca je doseganje zadetkov in vsekakor biti prvi na lestvici strelcev. Meni v tej sezoni uspeva uresničevati te sanje, dosegel sem 15 zadetkov in glede na to da sem del sezone igral kot vezni igralec, mislim, da je to velik uspeh. Moj namen je pomagati ekipi v vsakem pogledu in razveseljevati privržence nogometa z dobrimi predstavami, ter vsekakor z zadetki. Potrebno pa je pohvaliti celotno ekipo, vsakega posameznika, brez njihove pomoči ne bi bil na prvem mestu lestvice strelcev, prav tako navijače "Polanske vejke", ki mi dajejo dodatno energijo in motivacijo tako med, kot pred tekmo. Upam, da bom še naprej zabijal in pomagal ekipi k dobrim rezultatom.

 

Kakšni so tvoji načrti za prihodnost?

Želje in sanje vsakega nogometaša so igrati za najboljši klub, ki ga lahko dobiš. Moje želje so seveda zaigrati ligo višje ali celo zaigrati nekoč v prvi ligi. Če bo prišla kakšna ponudba iz višje lige, verjetno ne bom veliko premišljeval. Ampak, trenutno sem, kot vedno osredotočen na svojo Polano. Kot sem že povedal, vedno dam vse od sebe, kjerkoli sem. Kar se bo pa zgodilo v bližnji prihodnosti, pa naj ostane skrivnost.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.