https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Hofer v sodelovanju s pomurskimi Lionsi namestil defibrilatorja v Lendavi in Murski Soboti

06.12.2017 ob 7:05  

Podjetje Hofer v sodelovanju z Zvezo Lions klubov nadaljuje z namestitvami avtomatskih eksternih defibrilatorjev (AED) po slovenskih regijah. Dva nova defibrilatorja so namestili v petek, 1.  decembra ob svojih poslovalnicah v Murski Soboti in Lendavi. Do januarja 2018 bodo v številnih slovenskih regijah namestili 23 avtomatskih eksternih defibrilatorjev, ki bodo dostopni vsem.


V okviru prireditev v Murski Soboti pred HOFERjevo poslovalnico na lendavski ulici in v Lendavi pred poslovalnico na Kolodvorski, je bila predstavljena vsedržavna Iniciativa za AED in projekt »Defibrilatorje na ulice« s strokovno demonstracijo pravilnega oživljanja z uporabo AED-ja. Udeležili so se ju predstavniki podjetja HOFER kot tudi Zveze Lions klubov, ki so na poslovalnici v Murski Soboti in Lendavi namestili avtomatska eksterna defibrilatorja, ki sta od petka naprej vsem stalno dostopna na omenjenih lokacijah.

Pri HOFERju so ponosni, da podpora takim projektom omogoča ustvarjati lepšo prihodnost: »Pomembno je, da se zavedamo svoje odgovornosti, ki jo imamo do soljudi in pomagamo takrat, ko je naša pomoč potrebna. Veseli smo, da bomo z namestitvijo AED-jev na naših poslovalnicah v Murski Soboti in Lendavi lahko ponudili pomoč ljudem, ko jo bodo ti potrebovali.«

Slovenske regije bodo prejele 23 nujno potrebnih AED-jev

V Sloveniji je že veliko avtomatskih defibrilatorjev, ki pa žal niso javno dostopni, če pa že so, so ponoči in ob vikendih zaklenjeni in takrat nedostopni za reševanje ob srčnem zastoju. Iz tega razloga bodo pri HOFERju v sodelovanju s slovensko Zvezo Lions klubov v okviru vsedržavne Iniciativi za AED, ki poteka pod imenom »Defibrilatorje na ulice«, na 22 poslovalnic v Sloveniji in ob bazenu ŠRC Golovec Celje namestili avtomatske eksterne defibrilatorje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.