https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Tudi letos v Murski Soboti pripravili pestro dogajanje ob »veselem decembru«

Murska Sobota, 05.12.2017 ob 7:00  

Tudi letos se bo v praznični Murski Soboti s številnimi prireditvami zaživel "veseli december"


S tradicionalnim Miklošovim senjom in prihodom Miklavža v sredo, 6. decembra, v mestnem središču, otvoritvijo drsališča na Trgu kulture in prižigom čarobnih lučk v mestu, se v Murski Soboti začenja decembrsko praznovanje. Že naslednji dan bo v mestnem središču, pred Hranilnico prekmurskih dobrot z bogato ponudbo vabila hiška prazničnih dobrot, v kateri bodo  do 30. decembra na voljo topli napitki in ostale dišeče dobrote.

PROGRAM, 6. december 2017 v mestnem središču:

8.00       otvoritev Miklošovoga senja

9.00       nastop Pihalnega orkestra Murska Sobota

10.30     prihod Miklavža s spremljevalci

11.00     otvoritev Drevoreda Martina Luthra

12.00 - 18.00      glasbeni program s skupino Avantura

15.30     prihod Miklavža s spremljevalci

17.00     prižig praznične razsvetljave v mestnem središču

17.15     otvoritev drsališča z drsalnim programom

Mestna občina Murska Sobota in Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota pripravljata tridnevni Božični sejem, ki bo v mestnem središču od srede, 20., do petka, 22. decembra. Več kot 20 rokodelcev bo ponujalo svoje izdelke, iz osmih hišk pa bo zadišala kulinarična ponudba. Ponudbo bodo v popoldanskih uricah obogatile vokalne skupine, program za otroke, večerni koncerti in v petek prihod dedka Mraza.

Leto v mestu zaključujejo s tradicionalnim silvestrovanjem na prostem s koncertom Nike Zorjan in skupine Blue Planet, ter ognjemetom.

Ob dogodkih na prostem ne smemo pozabiti na koncerte in predstave v Gledališču Park, poleg kvalitetnih otroških gledaliških predstav, bo dvorano napolnil muzikal MAMMA MIA, Orkester slovenske vojske z Omarjem Naberjem, Beli Božič s tremi tenorji, Vid Valič in drugi.

Kot pravijo v Zavodu za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, želijo s številnimi prazničnimi dogodki razveseljujevati obiskovalce in soustvarjati pozitivno vzdušje v prazničnem obdobju, ko si vsi prizadevamo za solidarnost, strpnost in dobrobit med ljudmi. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.