https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

VIDEO: Del Tuha s sedmim singlom in pod novo založbo

14.12.2017 ob 7:05  

V Pomurju vse pogosteje, glasneje slišimo zvoke kvalitetne etno glasbe. Po legendarni skupini Halgato, po štajerskih etno blues herojih Kvinton in po prekmurskih veseljakih Langa prihaja na površje nova zvezda imenovana Del Tuha.

Člani prihajajo iz različnih več vasi v Prekmurju. Sestavljajo jo: Štefan Horvat, vokal in kitara, Damjan Leandres, klaviature in harmonika, Zoran Horvat, bobni in Elvis Resnik, kontrabas in bas kitara. Pred mesecem dni se jim je pridružil še violinist Horvat Marijo-Palko.

Del Tuha pa očitno misli resno, saj jim ni dovolj veliko število nastopov. Povezali so se s Ferijem Lainščkom, ki jim je pripravil dvajset novih besedil. Povezali so se tudi z uveljavljenimi avtorji glasbe, priznanimi hitopisci kot so Marko Grobler in Milan Ostojič, uredili so aranžmaje in po naših informacijah pripravljajo preboj na slovensko glasbeno sceno. Glede na slišano lahko z gotovostjo trdimo, da jim bo, oz. jim to v veliki meri že uspeva.


Pred kratkim jih je tudi prevzela zalozba Akord Records iz Maribora in s tem dosegli veliki vzpon, o njej bomo v prihodnosti zagotovo še velikokrat slišali. Tokrat pa se predstavljajo s sedmim singlom Najina pesem, ki jo je spisal prav Lainšček.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.12.2017 ob 16:48 gorza gost

      Pahor je slikani z svojimi

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.12.2017 ob 18:19 gospod gost

      kmet .......... Vij kmetovge rit lijžete Židani

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.12.2017 ob 8:42 grbanj gost

      re: gospod - če ne bi bilo kmetov bi tij mogoče asfalt mel za zajtrk

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.12.2017 ob 10:19 melita gost

      grbanj........... To kar v Sloveniji pridelajo kmetje zadostuje za eno večjo vas in še to je drago ka te malo na rit ne vrže .Tisto iz uvoza je boljše lepše povrh pa ceneje tako da vij samo uživajte vaše pridelke

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.