https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Finančno pomoč iz Madžarske bodo nekateri kmetje in podjetniki prejeli že letos

14.12.2017 ob 9:00  

Zavod za regionalni razvoj madžarske narodnosti bo tokrat drugič razdelil finančno pomoč madžarske države in to na območju, kjer živi manjšina.

Finančne pomoči bo deležnih 161 podjetnikov in kmetovalcev na narodnostno mešanem območju, in sicer na območju občine Lendava, Hodoš, Dobrovnik, Moravske Toplice in Šalovci.

Prejemniki sredstev niso samo tukaj živeči Madžari, temveč vsi prebivalci, ki živijo na mešanem območju. Največji znesek, ki so ga odobrili, je bil 15.000 evrov.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Dobitniki finančne pomoči so se morali najprej prijaviti na razpis, ki je bil objavljen 23. oktobra. Kdo so prejemniki finančne pomoči na področju gospodarstva najdete tukaj, na področju kmetijstva pa tukaj.

Pogodbe o podpori je že podpisalo 89 uspešnih prijaviteljev na razpisu, ki bodo sredstva prejeli v letošnjem letu. V začetku prihodnjega leta pa bodo pogodbe podpisali še preostali.

    Komentarji

    1. gost
      14.12.2017 ob 16:44 čondraš gost

      Bravo Madžari, tako se skrbi za svojo manjšino, kaj pa Slovenija ? Porabski Slovenci kot da zanjo ne obstajajo . Glavno je da se podpira Albance in Bosance, ki pridejo sem malo sezonsko delat, potem pa cele familije navlečejo sem na socialno podporo. Sramota od države, brez ponosa .

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.12.2017 ob 22:55 lili gost

      Ne bi jes tak pravla, skrb za manjšino. Bole kipuvanje manjšine. Slabo sa nas Slovence, šteri smo na dvojezičnon področji. Žalostno pa fejst za zamisliti se!!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.12.2017 ob 5:49 ciganjscek gost

      kelko je meni poznano je to za vse ka zivijo na dvojezicnom obmocju neglede ce so madzarske ali slovenske narodnosti.Eden od pogojev je bil da so obiskovali dvojezicno osnovno solo.Prosim ka me popravite,ce ta podatek nej tocen.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.12.2017 ob 17:36 gost

      Bar naj Madžari daju za razvj Prekmurja, tudi če samo obmejnega. Ker itak za Ljubljano smo nula, jebe se nijn za nas, glavno ka se sem hodijo slikat pa žrejt, naši seljaki pa se pred njimi klanjajo, kot pred bogovi.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.12.2017 ob 18:52 gost

      Čondraš, pozabo si na levičarske Ahmede, ki jih Slovenija nujno potrebuje.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.