https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Prekmurka Jasmina Maček najboljša strelka letošnjega leta, Rene Maček najboljši kadet v Sloveniji

15.12.2017 ob 9:15  

V sredo, 13. decembra, je Strelska zveza Slovenije, v Zalogu pod Sveto Trojico na 37. prireditvi z naslovom Strelec leta 2017, podelila priznanja, ki so jih prejeli tudi pomurski strelci in strelke.

Jasmina Maček iz Strelskega društva Trap Štefan Kovač Murska Sobota najboljša strelka leta 2017

V obrazložitvi priznanja so pri Strelski zvezi Slovenije zapisali, da si je svoj prvi naslov najboljše strelke leta prvič v Sloveniji priborila strelka s puško šibrenico, Jasmina Maček, članica SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota. "Tudi Jasmina nadaljuje z močno družinsko tradicijo velikih strelskih uspehov, saj je zraven nečaka Reneja Mačka in brata Boštjana Mačka tretja strelka iz družine Maček, ki je osvojila lovoriko najboljšega strelca v sezoni. Mačkova si je pot na vrh v tesnem boju z olimpijko Živo Dvoršak izbojevala na EP v Bakuju, kjer je v novi olimpijski disciplini mešanih parov v trapu osvojila naslov evropske podprvakinje v paru z reprezentančnim kolegom Tomažem Blazinškom. V posamični konkurenci v trapu je Mačkova osvojila 25. Mesto, na SP v Moskvi pa je osvojila 46. mesto. Mačkova je po letu 2015, ko je tekmovala tudi na Evropskih igrah v Bakuju, močno izboljšala svoje streljanje in se z odločno voljo in dobrimi treningi na domačem prenovljenem strelišču v Rakičanu pri Murski Soboti povzpela še na sam vrh v številčni konkurenci naših dobrih članic v Sloveniji".

Rene Maček iz Strelskega društva Trap Štefan Kovač Murska Sobota najboljši strelec med kadeti

"Rene Maček, strelec s puško šibrenico in član SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota, gre po očetovih strelskih stopinjah, v letošnjem letu pa je osvojil svoj prvi naslov najboljšega strelca leta. Njegova sezona je bila zaznamovana s številnimi državnimi rekordi, ki jih je dosegal predvsem v kadetski in mladinski konkurenci v dvojnem trapu. Na državnem prvenstvu v trapu je osvojil bronasto odličje. Z reprezentanco je nastopal na EP v Bakuju, kjer je osvojil 19. mesto, na mladinskem svetovnem pokalu v italijanskem Porpettu pa si je priboril 39. mesto", so zapisali v obrazložitvi priznanja. 

Rajmondu Debevcu je pripadel naslov najboljšega strelca med člani. Zlate plakete Strelske zveze Slovenije so med pomurskimi strelci prejeli: Jasmina Maček iz Strelskega društva Trap Štefan Kovač Murska Sobota, Robert Markoja iz Strelskega društva Štefan Kovač Turnišče in Dušan Ziško iz Strelskega društva Kolomana Flisar s Tišine. Bronaste plakete so prejeli: Strelsko društvo Ljutomer, Žan Kelenc iz Strelskega društva Črenšovci, Rene Maček iz Strelskega društva Trap Štefan Kovač Murska Sobota in Saša Marija Ratnik iz Strelskega društva Kolomana Flisarja s Tišine.

Foto: FB Strelska zveza Slovenije

Foto: FB Strelsko društvo Koloman Flisar Tišina

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.