https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Soboško knjižnico bo po novem vodila Klaudija Šek Škafar

Murska Sobota, 19.12.2017 ob 9:00  

Klaudija Šek Škafar je bila na včerajšnji seji sveta zavoda Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota potrjena za novo direktorico. Zanjo je glasovalo pet članov sveta, štirje so bili proti.


Šek Škafarjeva, ki je doslej delovala kot vodja prodaje v Saubermacher Komunali, bo petletni mandat nastopila z novim letom, ko bo na čelu knjižnice zamenjala dosedanjo direktorico Jasno Horvat. Slednja je imela podporo večine občin pogodbenic, ki sofinancirajo delovanje knjižnice in ki so bile mnenja, da bi Horvatova morala knjižnico voditi tudi v prihodnje. Ker menijo, da je prav Horvatova uspela stabilizirati delovanje knjižnice, so se z dopisom obrnile na MO Murska Sobota, ki pa Horvatove ni podprla, saj ji zamerijo po njihovem mnenju neupravičen odpis terjatev do nekaterih od teh občin. Leta 2015 jim je namreč odpisala terjatve v skupni višini 170 tisoč evrov.

Kar pa je zmotilo mestno opozicijo, pa je to, da o Šek Škafarjevi niso glasovali v mestnem svetu. Šek Škafarjeva je bila s sveta zavoda za direktirico izbrana že oktobra na razpisu, občinska kadrovska komisija pa v roku dveh mesecev o njej ni uspela odločati. Ker občina ustanoviteljica v danem roku o kandidatki mnenja ni izrekla, se je po zakonu o knjižničarstvu štelo, kot da bi bilo izdano pozitivno mnenje.

Kar pri odločitvi moti ostale občine pogodbenice, je to, da je glavno vlogo pri izboru imela MO Murska Sobota. Menijo, da bi svet zavoda bolj moral upoštevati mnenje vseh občin, saj bi tako lažje dosegli tudi razvoj podeželja, ne le razvoja mesta. Skrbi jih tudi obsežen finančni program, ki ga je pripravila Šek Škafarjeva, poroča Večer. Nekateri med njimi namreč menijo, da vseh načrtovanih sredstev ne bo mogla pridobiti od države, zaradi česar se bojijo, da bo večje finančno breme skušala prevaliti na občine, česar pa si v občinah, ki že tako težko shajajo, ne želijo.  

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.12.2017 ob 10:01 gost gost

      KRAVJE KUPČIJE...že videno in že slišano. Kaj pa tisto: "le čevlje sodi naj kopitar" ..ga je zamenjalo ..samo, da je naš in povezan...kako dolgo še???

      18 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.12.2017 ob 10:18 gost

      Katastrofa je, če na mesto direktorja ustanove pripelješ človeka, ki o tem nima pojma, ima pa politično podporo, dokler se bodo delale take rošade se nam slabo piše. Če mestni svet ni sposoben, ga se treba urgentno razrešiti.

      22 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.12.2017 ob 11:15 mutant gost

      se pravi knjige se enačijo s smetmi

      22 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.12.2017 ob 11:23 šekasti gost

      povejte mi, kje je samospoštovanje gospe, ki o knjižničarstvu nima pojma...le politično podporo? Bo napravila iz knjižnice smetišče??

      21 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.12.2017 ob 16:42 eden gost

      SDS luzerji so za smetišče. Pojma nimate o politiki zato se vam pa to dogaja. Vsepovsod vas preglasujejo, zmagajo, ker ste stranka propadlega avtomehanika in avtoelektričarja.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.12.2017 ob 17:29 Laslo gost

      Horvatova je za knjižnico nekaj naredila in dobila "ceno" v širšem prostoru. Ampak pri nas ni pomemben človek, ki nekaj naredi temveč politika in stranka v kateri si ... Brezveze... Novo izvoljena direktorica je sigurno strokovnjak na svojem področju, brez dvoma... ampak ...

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.12.2017 ob 17:38 GML gost

      V Lendavi je isti šmorn!!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.12.2017 ob 18:49 pragmatik gost

      SDS si je sam kriv. Za svoje kadre bi morali poskrbeti in se znati z drugimi dogovoriti. SDS bi moral nekje popustiti in se pametno dogovoriti, SDS podpre nekaj oz. nekoga zato pa dobijo podporo kje drugje. Vsi to delajo, tudi SDS v Ljubljani. Samo ti nesposobneži v soboškem odboru niso sposobni niti 1+1 sešteti, ne pa da bi se znali kaj dogovoriti.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      19.12.2017 ob 19:19 Pravi jaz gost

      Ozgoraj so dikline cepljenje proti hitrosti sploj stranska ena. Predlagam da se 2zaposlijo

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      21.12.2017 ob 21:28 Gost3 gost

      Tak knjige majo grofico in pika ka te znali.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.