https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ko je trčil v drevo, je imel v krvi kar 4,23 promila alkohola

19.12.2017 ob 11:31  

9. decembra 2017 ob 13.07 so bili pomurski policisti obveščeni o prometni nesreči v Gornji Radgoni, v kateri je bil udeležen 38-letni voznik osebnega avtomobila, ki je trčil v drevo.

Ob prihodu na kraj so policisti ugotovili, da se v zaklenjenem vozilu nahaja  moški, ki je neodziven.  Na kraj je prišla tudi lastnica vozila, ki je  vozilo z rezervnim ključem odklenila  in s  tem omogočila  dostop zdravstvenemu  osebju do voznika. Voznik je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Splošno bolnišnico Murska Sobota, kjer je bilo ugotovljeno, da se v nesreči ni telesno poškodoval, ampak je le »akutno pijan.«

V skladu z določili Zakona o pravilih cestnega prometa je bil za voznika odrejen  strokovni  pregled z odvzemom krvi in urina. Na podlagi Poročila o toksikološki  preiskavi,  ki ga je izdelal Inštitut za sodno medicino v Ljubljani,  je bilo ugotovljeno, da je imel voznik v organizmu najmanj 4,23 grama  alkohola  na  kilogram  krvi  in v urinu najmanj 6,28 g/kg alkohola. Zoper voznika bo na pristojno sodišče podan obdolžilni predlog.

Policija voznike znova poziva, da bodite odgovorni  in vozite le trezni. Če pa uživate alkohol, naj vozi kdo, ki alkohola ni užival ali uporabite javna prevozna sredstva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.