https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Kmetija Roškar navdušuje z izdelki iz domačega mleka

27.12.2017 ob 12:30  

Na samem repu občine Sveti Jurij ob Ščavnici, na Kokolajnščaku 10, se v objemu čudovite narave nahaja kmetija Roškar, kjer vas bodo sprejeli odprtih rok. Razvajali vas bodo z različnimi mlečnimi izdelki iz domačega kravjega mleka, ki so brez barvil, konzervansov ter brez GSO.

Njihovi jogurti v okoliških šolah in vrtcih

Na živinorejsko usmerjeni kmetiji Roškar je pred skoraj tremi leti padla odločitev in pričeli so s predelavo domačega mleka v okusne mlečne izdelke. Uredili so prostore za predelavo in hladilnico, vajeti pa je na tem področju prevzela mlada Martina Hrga Roškar, katero je za predelavo navdušila mama in jo tudi največ naučila. Podjetna Martina, ki svoje znanje izpopolnjuje tudi z obiskovanjem sirarskih tečajev, nam je zaupala, da so se za ta korak odločili zaradi več dejavnikov. Najpomembnejši je bil ta, da so želeli našemu kvalitetnemu slovenskemu mleku dodati dodano vrednost in pa pomanjkanje službe, saj je sama ni imela.

Na kmetiji Roškar redijo okoli 120 glav živine, letno pa pridelajo cca. 21 000 litrov mleka. Večino ga odkupi Mlekarska zadruga Ptuj, predelajo pa ga eno tretjino. Ker dajejo prednost kakovosti izdelkov pred količino, lahko kupcem ponudijo izdelke, ki jih industrijska proizvodnja ne more. Polne roke dela imajo predvsem spomladi in jeseni, najmanj pa seveda poleti, ko je čas dopustov in se zaprejo šole. Poleg neposredne prodaje končnim kupcem namreč s svojimi jogurti oskrbujejo tudi okoliške šole in vrtce.

Jogurti, sir, skuta in še kaj…

Strankam so na voljo navaden jogurt in odlični sadni jogurti (vanilija, malina, višnja, pečeno jabolko, božična zvezda, mango, kokos-ananas….) ter tudi jogurt na grški način. Mogoče je kupiti domačo skuto, smetano, sirotko ter sveži sir - navaden, z zelišči in po novem tudi z orehi. Eden izmed novejših izdelkov, ki jih ponujajo, je zorjeni poltrdi sir Kočevar, ki je poimenovan po njihovem domačem imenu. Izdelujejo pa tudi domače surovo maslo oz. puter. Da so izdelki kvalitetni in so na dobri poti, potrjujeta zlato priznanje za sveži mehki sir in srebrno priznanje za navadni jogurt, ki so ju letos prejeli na Ptuju, v okviru razstave Dobrote slovenskih kmetij. 

“Menim, da so domači mlečni izdelki dobro sprejeti, saj so konzumenti navdušeni nad drugačnimi okusi. Tudi zavedanje, da je domača, okoliška hrana boljša, je vedno močnejše. Dobre mlečne izdelke je težko narediti in še težje prodati. Na žalost je lažje obiskati veliko trgovino, kjer dobiš vse kar rabiš”, je med mešanjem jogurtov še povedala Martina Roškar. Stranke lahko izdelke poskusijo in kupijo na njihovi kmetiji, kjer imajo manjšo prodajalno, dobijo pa jih še v trgovini Zelena točka v BTC Murska Sobota in občasno na tržnici v Gornji Radgoni.

 

 

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.12.2017 ob 16:59 čondraš gost

      sem imel možnost poizkusiti njihove Jogurte, mislim da jagodo in navadnega . Bravo, kapo dol, Jogurt z okusom da ti je sploh žal še kaj drugega zraven jest, pa tudi cena je nižja kot če bi ga kje v trgovini kupil od kakšne druge znamke . Bravo le tako naprej, delat na promociji, pa ne pretiravat s cenami .

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.12.2017 ob 18:53 gost

      če je kmečki turizem roškar enako moram povedati da je to najslabši kmečki turizem. letos sem bil trikrat tam PRVIČ ZADNJIČ PA NIKOLI VEČ. hrana slaba predraga , pijača draga to pa je tudi edino kar se šteje

      5 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.12.2017 ob 8:41 gost

        Gospod, to ni noben kmečki turizem. Sami pogosto kupimo nijihove jogurte, ki so res naj boljši!

        11 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.01.2018 ob 12:03 gost

        :-D ne razumem , zakaj si torej bil tam tudi drugič in tretjič... če si tam bil že prvič in zadnjič. brahahaha Obojni Roškari so njam njam!

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.12.2017 ob 8:56 gost

      Zaslužijo si še kako priznanje več, saj so izdelki res več kot odlični!

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.12.2017 ob 17:27 gost

      Hvala vsem za pohvale! Za naše izdelke se res trudimo po svojih najboljših močeh in za to v njih vlagamo ogromno časa, truda in znoja. Lepo vabljeni na našo kmetijo!! Martina Roškar

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.