https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Nezadovoljni policisti napovedali začetek stavke

21.12.2017 ob 13:30  

Policijska sindikata sta napovedala začetek stavke zaposlenih v policiji in na ministrstvu za notranje zadeve za 12. februar ob 7. uri. V sindikatih so med drugim prepričani, da je vlada kršila stavkovni sporazum iz lanskega leta z aneksom h kolektivni pogodbi za državno upravo, s katerim se odpravljajo anomalije.

Po mnenju policijskih sindikatov je vlada namreč z omenjenim aneksom, ki ga je s predstavniki sindikatov podpisala poleti po pogajanjih o odpravi plačnih anomalij, enostransko posegla v pravice in vzpostavljena razmerja, dogovorjena s sporazumom.

Kot so prepričani v sindikatih, je stavka "ostala edini način za uveljavitev pravic zaposlenih, ki jih je vlada z nezakonitim, prikritim in manipulativnim ravnanjem v okviru pogajanj za sklenitev aneksa h kolektivni pogodbi za državno upravo, uprave pravosodnih organov in uprave samoupravnih lokalnih skupnosti v celoti izničila".

Foto: mladina.si

Predstavniki Policijskega sindikata Slovenije in Sindikata policistov Slovenije bodo podrobnosti o napovedani stavki predstavili na petkovi novinarski konferenci. Kot je razvidno iz dopisa o napovedi stavke, ki ga je Policijski sindikat Slovenije že posredoval vladi in medijem - Sindikat policistov Slovenije naj bi enak dopis poslal tekom dneva -, se stavkovne zahteve vežejo na lani podpisan stavkovni sporazum.

Policisti bodo, kot so navedli, v času stavke zagotovili minimum delovnega procesa, ki zagotavlja varnost ljudi, premoženja in izpolnjevanje mednarodnih obveznosti, ter da bodo pravočasno, učinkovito in v skladu z navodili nadrejenih dosledno opravljali naloge policije iz zakona o organiziranosti in delu v policiji.

V Policijskem sindikatu Slovenije so v napovedi stavke vladi zapisali še, da je to že peta napoved stavke v šestih letih in da se vlada ne drži dogovorjenih sporazumov in sprejetih zakonov.

 

Vir: STA

    Komentarji

    1. gost
      21.12.2017 ob 15:07 gost

      škoda besed...

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.12.2017 ob 16:08 neven1488 gost

      Bomo se vec nocnih prespali ;)

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.12.2017 ob 18:21 smrad gost

      Kakšen direktorček, takšne ovce.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.12.2017 ob 18:54 gost

      Nam policajon niti naš nadrejene nika nemre gda se odločimo za štrajk, mi štrajkamo in nam nišče nika nemre. Cerar bo podpisal naše zahteve, tak, da niti do štrajka ne bo prišlo

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.12.2017 ob 8:50 gost

        Direktor nemre nika, če se Policaj odloči prespati v nočni službi in nemre nika, če se odloči, ka bo avte ustavljo celo noč. To je pravica Policaja. Sindikat pa skrbi za naše finance in to je to. Policaj je zakon in nej direktor.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.12.2017 ob 19:25 gost

      Sram vas je lejko . Narod nema za hrano, vi pa iz štrajka v štrajk. Što podpira spet ta štrajk je pristranske.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.12.2017 ob 19:56 gost

      Sramota. Sramota. Sramota. Pa kaj si vi mislite? Pa plače imate za 30% minimalno večje od delavcev. Še povečale sevam bodo za vsaj 4%. In vi bi radi še več. PA KAKO VAS NI SARM. Pol vas delovnik prespi v avtih, ostali zajebavate narod. Žal, resnica boli. Kajne?

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.12.2017 ob 20:37 gost

      si samo štrajkajo v pm kda mo pa te mij delavci štrajkali????!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      21.12.2017 ob 20:44 gost

      nega Titoja, ka bi rd naredil. Gda v pizdo materino je te što štrajkal in dobival pomoč od rdečega križa in karitas? V tistem času tega ni bilo možno, ker je vsak donošenček imel službo, vodilni so imeli svoje, mi delavci PA TUDI SVOJE, S KATERIM SMO BILI PREZADOVOLJNI. jebemti kapitalizem!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      21.12.2017 ob 21:08 gost

      Tudi delavci imajo sindikat v podjetjih in naj se borijo za delavske pravice!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.12.2017 ob 21:15 gost

        Človek iz javne uprave ne bo nikoli vedel, kako zlahka se štrajka v javni upravi in kako težko oziroma NOBEDEN SE SPLOH NE UPA IZPOSTAVLJAT V GOSPODARSTVU ZA ŠTRAJK!

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      21.12.2017 ob 21:34 gost

      Tou je lopovščina nej sindikat delavcev slovenije. Boli jih k...c za delavce.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      21.12.2017 ob 21:38 gost

      Ten še sploj lejko pravimo policaji. Bouše ka bi se zvali:¥ zbiramo obvestila.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      21.12.2017 ob 21:55 gost

      Zakaj se v gospodarstvo nebi smelo strajkati??? Delavci placujejo clanarine in se morejo zato sindikalisti izpostavljati in ne delavci! Drugace pa res ne rabimo sindikatov, ce ne vejo, kaj je njihovo poslanstvo!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.12.2017 ob 22:58 gost

        Idi pri privatnike štrajkat.. Prosim, če kaj pišeš na forumu, potem premisli.. Vsak Polaničov delavec govori kakšne slabe plače imajo in si že slišo , da je bil pri Polaniču štrajk?! Nikoli!

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      21.12.2017 ob 22:10 Mlinko papalinko gost

      Še enkrat. Bi lejko vij miličarge štrajkali vsako leto ob istem času npr. od martinovoga do novoga leta! Dajte se sindikati zmeniti med seuf - evo, pa te po novem letu dobite "velko" povišico. Jupiii

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.