https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V času praznikov poskrbite za svojo varnost in varnost svojega premoženja

23.12.2017 ob 8:57  

Tudi med prazniki nepridipravi ne počivajo. Ker radi izkoristijo nepozornost ljudi, ki se med prazniki nemalokrat odpravijo od doma, policija svetuje, kaj storiti, da nepridipravom ne olajšate dela.


Božično  –  novoletni  prazniki so čas, ko storilci za izvrševanje kaznivih dejanj  ponavadi  izkoriščajo različne okoliščine, na katere moramo biti še posebej  pozorni,  zato  poskrbite  za  svojo  varnost  in  varnost svojega premoženja.

Policisti ob tem svetujejo:

   ·           pazite na svoje stvari (na javnih zbiranjih na prostem, v javnih prevoznih sredstvih, zabavah ali drugih krajih, kjer je veliko ljudi, pazite na osebne predmete, in jih ne puščajte na vidnih mestih brez nadzora)

   ·           ob odhodu z doma poskrbite za varnost nepremičnin (zaklepajte vrata in ustvarite občutek, kot da je vseskozi nekdo prisoten; ne puščajte sporočil o odsotnosti; ne hranite večjih količin gotovine ali zlatnine)

   ·           poskrbite za varnost svojega vozila (na vidnih mestih v vozilih ne puščajte predmetov večjih vrednosti, telefonov, denarnic ali torbic)

   ·           ljudi, ki jih ne poznate, ne spuščajte v stanovanje ali hišo, oziroma jih v stanovanju ne puščajte brez nadzora

   ·           bodite previdno pri uporabi bankomatov in plačilnih kartic.

V kolikor pa postanete žrtev kaznivega dejanja ali opazite sumljivo dogajanje, to sporočite na tel. št. 113 ali anonimno številko policije 080 1200.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.