https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Z novimi štirimi defibrilatorji za boljši in varnejši jutri Prekmurcev

24.12.2017 ob 7:00  

Zavarovalnica Triglav je v okviru novoletne akcije podarila sredstva za nakup štirih defibrilatorjev v Pomurju, in sicer Veržeju, Lemerju, Križevcem in Moravcem.

Zavarovalnica Triglav z novoletno preventivno akcijo Za boljši jutri podpira preventivne projekte po vsej Sloveniji. V želji povečati možnosti preživetja prebivalcev in obiskovalcev Prekmurja ob zastoju srca je murskosoboška območna enota zavarovalnice podprla nakup štirih defibrilatorjev. Z njimi bodo opremili dve krajevni skupnosti, občino in prostovoljno gasilsko društvo v Prekmurju.

Zavarovalnica Triglav del svojih sredstev že četrto leto zapored preusmerja v podporo različnim preventivnim projektom. Letos je med več kot 20 projekti podprla tudi nakup defibrilatorjev, med katerimi je po enega namenila Občini Veržej, Krajevnima skupnostma Lemerje in Križevci ter Prostovoljnemu gasilskemu društvu Moravci.

V največji slovenski zavarovalnici tako želijo lokalni skupnosti omogočiti najboljšo oskrbo za pravočasno prepoznavanje in reševanje zdravstvenih težav ter povečati možnosti preživetja ob zastoju srca. »Lokalnim skupnostim želimo omogočiti najboljšo možno oskrbo za reševanje zdravstvenih težav. Vodilo in poslanstvo Zavarovalnice Triglav je namreč ustvarjanje varnejše prihodnosti. Za vse generacije. Zato smo tudi letos v murskosoboški območni enoti zavarovalnice v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi podprli nakup defibrilatorjev, tokrat kar štirih,« je ob slavnostni predaji sredstev povedal Sandi Štefan Flisar, direktor Območne enote Murska Sobota Zavarovalnice Triglav.

Defibrilator za dve krajevni skupnosti

Kraji v krajevnih skupnostih Križevci in Lemerje so od Splošne bolnišnice Murska Sobota oddaljeni približno 30 kilometrov. Za prebivalce vasi Križevci, Gornji Petrovci, Košarovci, Panovci, Domanjševci Lemerje, Brezovci, Poznanovci in Strukovci defibrilatorja, ki so ju namestili v gasilskem domu v Lemerju oziroma Domu krajanov v Križevcih, tako pomenita bistveno večjo možnost za preživetje v primeru srčnega zastoja. »Ko gre za življenje, šteje vsak trenutek, vsaka sekunda. Ker nesreča nikoli ne počiva, se nam lahko zgodi tudi najhujše. Nakup defibrilatorja je naša skupna naložba v prihodnost, za življenje,« je ob predaji poudaril Branko Ritlop, predsednik KS Križevci in KS Lemerje.

Na velik pomen nove pridobitve opozarja tudi Erika Časar, predsednica aktiva žena Križevci. »Glede na precejšnjo oddaljenost od nujne medicinske pomoči v Murski Soboti je preživetje v primeru srčnega infarkta vprašljivo. Vsakodnevno slišimo zgodbe, da so nekje v Sloveniji nekomu življenje rešili z defibrilatorjem. Še enkrat najlepša hvala Triglavu za prispevek. Defibrilator bo naši vasi in okolici prinesel večji občutek varnosti in povečal preživetje v primeru infarkta.«

Z defibrilatorjema sta s pomočjo Zavarovalnice Triglav po novem opremljena še dva priljubljena turistična kraja v Prekmurju, in sicer Moravske Toplice in Banovci, pred začetkom akcije pa so v murskosoboški območni enoti največje slovenske zavarovalnice podprli tudi nakup defibrilatorja v  Cezanjevcih.

Četrto leto akcije Za boljši jutri

Novoletna preventivna akcija Za boljši jutri poteka že četrto leto zapored. V zadnjih treh letih so v Triglavu skozi akcijo podprli že več kot 70 preventivnih projektov po vsej Sloveniji, medtem ko jih bodo letos še dobrih dvajset. V preteklih letih so pomagali številnim gasilskim društvom po državi, sofinancirali nakup defibrilatorjev in različnih kompleksnih medicinskih aparatov ter podprli številne druge projekte na področju zdravstva, civilne zaščite, razvoja in varnosti otrok ter poplavne in prometne varnosti.

Območna enota Murska Sobota je tudi v preteklih letih novoletne preventivne akcije finančna sredstva namenila za nakup javno dostopnih defibrilatorjev. Lani za občini Cankova in Šalovci, pred tem pa za občine Turnišče, Ljutomer, Črenšovci in Dobrovnik.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.