https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Paviljon Expano: dela ob soboškem jezeru že v polnem teku

Murska Sobota, 29.12.2017 ob 13:00  

Murskosoboška občina je na zadnji seji mestnega sveta predstavila predlog proračuna za naslednje leto, ki je največji v zgodovini občine in znaša slabih 28 milijonov evrov. Največji del investicijskih sredstev bo šel za projekt, o katerem je bilo v preteklem letu tudi največ govora. Dela na gradbišču so se že začela in prostor ob soboškem jezeru že začenja dobivati novo podobo.

 

Za postavitev Expana bo občina namenila 4,2 milijona evrov. Od tega bodo 80 odstotkov denarja dobila iz naslova Clostnih teritorialnih naložb in Pomurskega zakona, 20 odstotkov pa bo bodo dodali iz proračuna občine. Kot je Jevšek pojasnil že večkrat želijo ustvariti zgodbo, ki bo štrlela iz povprečja.

Cilj projekta je postaviti Mursko Soboto oziroma Pomurje na svetovni zemljevid in zadržati turiste, ki gredo mimo naše regije. S pomočjo več nočitev, več investitorjev, več poslov, pa posledično dosežemo tudi več delovnih mest večjo kvaliteto življenja v sami regiji.

Postavitev Expana je v teku, delavci Pomgrada so že začeli s postavitvijo samega paviljona.

Vrata v Pomurje naj bi se za obiskovalce odprla predvidoma spomladi prihodnje leto. Paviljon iz svetovne razstave Expo Milano 2015 pa naj bi s spletom sodobne tehnologije in inovativnih pristopov vzpostavil novo vstopno točko za odkrivanje Pomurja.

 

Murskosoboška občina bo dodatno namenila 1,5 milijona evrov za ureditev bližnjega kopališča na Kamešnici in motorični park. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.12.2017 ob 21:57 gost

      Što de se pa kaupau vepa vsi idejo na maurje.lidij je pa že itak malo v sloveniji.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.01.2018 ob 22:41 drago gost

      pralnica pejnez

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.01.2018 ob 15:28 občan gost

      markoji, vsi ste betežni v glavaj

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.01.2018 ob 18:59 gost* gost

      (markoji) vi se gvusno nete kopali ka plavati nevejte,pa lejko idete samo v toplice ge je bazen 1,50m .. Tej projekt je edini ka lejko poven,ka de nekaj cednoga. Tau je potrebno ka se malo mladi v spravijo,nej samo doma čubijo pa nevejo več kak sport v vide !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.